Projekt ACCELMED za podporo podjetništva

Tehnološki park Ljubljana bo kot eden izmed petih partnerjev sodeloval pri transnacionalnem projektu ACCELMED. Gre za novo podporno podjetniško storitev, namenjeno predvsem spodbujanju gospodarske rasti na območju Mediterana.
Projekt ACCELMED za podporo podjetništva

Projekt ACCELMED za podporo podjetništva (Vir slike: sxc.hu)

Pet projektnih partnerjev, med njimi so Tehnološki park Ljubljana (Slovenija), ASTER (Italija), PROMOS – specializirana agencija milanske gospodarske zbornice za mednarodno sodelovanje (Italija), ANIMA – investicijska mreža (Francija) ter BIC Attica – poslovni in inovacijski center iz Atike (Grčija), bo pod vodstvom španske ekipe Barcelona Aktiva delovalo v želji po združevanju rezultatov in učinkov uspešnih projektov spodbujanja gospodarske rasti na območju Mediterana. 

Konzorcij, katerega sestavljajo zgoraj našteti projektni partnerji, je za izvedbo transnacionalnega projekta ACCELMED (Acceleration for Mediterranean Companies) uspel pridobiti sofinanciranje evropskega programa MED.

Projekt združuje rezultate in učinke uspešnih projektov spodbujanja gospodarske rasti na območju Mediterana. Projektni partnerji zaznavajo, da kompleksno, globalno in dinamično poslovno okolje zahteva nove pristope in orodja za podporo malim in srednje velikim podjetjem na področju dostopa do financ, do mednarodnih trgov ter specializiranih podjetniških storitev za globalno rast.

V leto in pol trajajočem projektu, katerega namen je oblikovanje novih podpornih podjetniških storitev za mala in srednje velika podjetja ter medregionalnega sodelovanja med organizacijami podpornega okolja, bodo:

  • pripravili metodologije za izvedbo sedmih investicijskih forumov,
  • oblikovali storitve za prijazno umestitev podjetij na območju Mediterana ter
  • oblikovali metodologijo za vzpostavitev podjetniškega pospeševalnika.

Vir: TP-LJ

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje