Projekt ACCELMED za podporo podjetništva

Avtor — 10.08.2013
Tehnološki park Ljubljana bo kot eden izmed petih partnerjev sodeloval pri transnacionalnem projektu ACCELMED. Gre za novo podporno podjetniško storitev, namenjeno predvsem spodbujanju gospodarske rasti na območju Mediterana.
Projekt ACCELMED za podporo podjetništva

Projekt ACCELMED za podporo podjetništva (Vir slike: sxc.hu)

Pet projektnih partnerjev, med njimi so Tehnološki park Ljubljana (Slovenija), ASTER (Italija), PROMOS – specializirana agencija milanske gospodarske zbornice za mednarodno sodelovanje (Italija), ANIMA – investicijska mreža (Francija) ter BIC Attica – poslovni in inovacijski center iz Atike (Grčija), bo pod vodstvom španske ekipe Barcelona Aktiva delovalo v želji po združevanju rezultatov in učinkov uspešnih projektov spodbujanja gospodarske rasti na območju Mediterana. 

Konzorcij, katerega sestavljajo zgoraj našteti projektni partnerji, je za izvedbo transnacionalnega projekta ACCELMED (Acceleration for Mediterranean Companies) uspel pridobiti sofinanciranje evropskega programa MED.

Projekt združuje rezultate in učinke uspešnih projektov spodbujanja gospodarske rasti na območju Mediterana. Projektni partnerji zaznavajo, da kompleksno, globalno in dinamično poslovno okolje zahteva nove pristope in orodja za podporo malim in srednje velikim podjetjem na področju dostopa do financ, do mednarodnih trgov ter specializiranih podjetniških storitev za globalno rast.

V leto in pol trajajočem projektu, katerega namen je oblikovanje novih podpornih podjetniških storitev za mala in srednje velika podjetja ter medregionalnega sodelovanja med organizacijami podpornega okolja, bodo:

  • pripravili metodologije za izvedbo sedmih investicijskih forumov,
  • oblikovali storitve za prijazno umestitev podjetij na območju Mediterana ter
  • oblikovali metodologijo za vzpostavitev podjetniškega pospeševalnika.

Vir: TP-LJ

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje