Projekt podjetja Lenis najboljši evropski VALOR projekt

Avtor Maja Borštnik — 03.04.2009
Komentiraj!
Po izboru strokovne žirije in obiskovalcev foruma je bil projekt slovenskega podjetja Lenis izbran za najboljši evropski VALOR projekt.
Projekt podjetja Lenis najboljši evropski VALOR projekt

Tehnološka agencija Slovenije.

TIA, kot ena izmed 15-ih evropskih tehnološko-inovacijskih agencij, sodeluje v projektu VALOR, katerega namen je pospešiti prenos raziskovalnih rezultatov s tržnim potencialom, na trg. Julija 2008 je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo objavila javni razpis za spodbujanje procesa komercializacije znanja. Na razpis se je prijavilo 18 slovenskih podjetij, sredstva pa je pridobilo 5 podjetij: Lenis, Acies Bio, Emsiso, Optilab ter Quarad.

Izbrana podjetja so konkurirala tudi za pridobitev oznake VALOR, kar je uspelo podjetjema Acies Bio (s projektom razvoja novih tetraciklinskih antibiotikov na osnovi odkrite genske skupine) ter Lenis (s projektom razvoja in trženja sodobnih medicinskih izdelkov na osnovi zdravilnih izločkov ličink muhe Lucilla sericata). 

Omenjeni podjetji sta se 1. aprila v Amsterdamu predstavili potencialnim investitorjem na evropski Valor konferenci, kjer so za najboljši projekt izbrali prav projekt podjetja Lenis.

 

Vir: TIA

Prijavi se na e-novice!