Promocija podjetja z video vsebinami

Avtor — 07.06.2011
Uporaba video vsebin na spletni strani podjetja predstavlja zgolj enega izmed načinov, kako pridobiti več strank. Med najpomembnejše prednosti uporabe video vsebin za promocijo podjetja spadajo: personalizacija, konkurenčna prednost in stroškovna učinkovitost.
Promocija podjetja z video vsebinami

Promocija podjetja z video vsebinami (slika: sxc.hu).

1. Več obiskov in ogledov

Mnogi podjetniki se zavedajo pomembnosti optimizacije spletnih strani za iskalnike (Search Engine Optimization – SEO). Spletna podjetja, ki imajo na svojih straneh video vsebine, imajo prednost, saj jih Google razvršča višje. Po nekaterih podatkih imate na tak način do 50-krat več možnosti, da se vaše podjetje pojavi med zadetki na prvi strani.

2. Širitev na račun video vsebin

Video vsebine so dober način, da se vaše ime pojavi tudi na YouTubu ali kateri drugi podobni spletni strani.

3. Video vsebine ljudje radi posredujejo

Video vsebine si ljudje med seboj pošiljajo raje kot zgolj tekstovno besedilo. Prednost lahko opazite tudi pri objavah video vsebin na socialnih omrežjih, kot je Facebook, saj uporabniki pri takšnih vsebinah radi kliknejo na gumb “všeč mi je”.

4. Prijazno obiskovalcem

Video vsebine lahko obiskovalcu vaše spletne strani povedo prav vse, brez nepotrebnega tipkanja in iskanja pravih informacij, skritih v tem ali onem zavihku.

5. Prepričajte z video vsebino

Video vsebine lahko potencialnemu kupcu omogočijo bolj globok vpogled v vaš produkt ali storitev ter mu na tak način nudijo vse potrebne informacije. Prav tako lahko dober video prepriča potencialnega kupca za nakup, ali pa vsaj do tega, da deli video s prijatelji.

6. Pošiljanje obvestil strankam

Če vašim strankam pošiljate newsletter in jih tako obveščate o novostih, razmislite o pošiljanju video vsebin. Po nekaterih raziskavah v primerjavi z golim tekstom video pogleda 2- do 3-krat več ljudi.

7. Bolj osebno z video vsebinami

Z video vsebinami lahko dosežete veliko bolj oseben odnos s strankami.

8. Izdelava videa ni več tako draga

Video vsebine imajo vpliv na boljšo konkurenčnost spletnega podjetja. Pred dvema desetletjema je bil video domena velikih in bogatih podjetij, danes pa je njegova izdelava dostopna vsem podjetjem.

Vir: Linkedin.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje