Promocija podjetja z video vsebinami

Uporaba video vsebin na spletni strani podjetja predstavlja zgolj enega izmed načinov, kako pridobiti več strank. Med najpomembnejše prednosti uporabe video vsebin za promocijo podjetja spadajo: personalizacija, konkurenčna prednost in stroškovna učinkovitost.
Promocija podjetja z video vsebinami

Promocija podjetja z video vsebinami (slika: sxc.hu).

1. Več obiskov in ogledov

Mnogi podjetniki se zavedajo pomembnosti optimizacije spletnih strani za iskalnike (Search Engine Optimization – SEO). Spletna podjetja, ki imajo na svojih straneh video vsebine, imajo prednost, saj jih Google razvršča višje. Po nekaterih podatkih imate na tak način do 50-krat več možnosti, da se vaše podjetje pojavi med zadetki na prvi strani.

2. Širitev na račun video vsebin

Video vsebine so dober način, da se vaše ime pojavi tudi na YouTubu ali kateri drugi podobni spletni strani.

3. Video vsebine ljudje radi posredujejo

Video vsebine si ljudje med seboj pošiljajo raje kot zgolj tekstovno besedilo. Prednost lahko opazite tudi pri objavah video vsebin na socialnih omrežjih, kot je Facebook, saj uporabniki pri takšnih vsebinah radi kliknejo na gumb “všeč mi je”.

4. Prijazno obiskovalcem

Video vsebine lahko obiskovalcu vaše spletne strani povedo prav vse, brez nepotrebnega tipkanja in iskanja pravih informacij, skritih v tem ali onem zavihku.

5. Prepričajte z video vsebino

Video vsebine lahko potencialnemu kupcu omogočijo bolj globok vpogled v vaš produkt ali storitev ter mu na tak način nudijo vse potrebne informacije. Prav tako lahko dober video prepriča potencialnega kupca za nakup, ali pa vsaj do tega, da deli video s prijatelji.

6. Pošiljanje obvestil strankam

Če vašim strankam pošiljate newsletter in jih tako obveščate o novostih, razmislite o pošiljanju video vsebin. Po nekaterih raziskavah v primerjavi z golim tekstom video pogleda 2- do 3-krat več ljudi.

7. Bolj osebno z video vsebinami

Z video vsebinami lahko dosežete veliko bolj oseben odnos s strankami.

8. Izdelava videa ni več tako draga

Video vsebine imajo vpliv na boljšo konkurenčnost spletnega podjetja. Pred dvema desetletjema je bil video domena velikih in bogatih podjetij, danes pa je njegova izdelava dostopna vsem podjetjem.

Vir: Linkedin.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje