Promocija podjetja z video vsebinami

Uporaba video vsebin na spletni strani podjetja predstavlja zgolj enega izmed načinov, kako pridobiti več strank. Med najpomembnejše prednosti uporabe video vsebin za promocijo podjetja spadajo: personalizacija, konkurenčna prednost in stroškovna učinkovitost.
Promocija podjetja z video vsebinami

Promocija podjetja z video vsebinami (slika: sxc.hu).

1. Več obiskov in ogledov

Mnogi podjetniki se zavedajo pomembnosti optimizacije spletnih strani za iskalnike (Search Engine Optimization – SEO). Spletna podjetja, ki imajo na svojih straneh video vsebine, imajo prednost, saj jih Google razvršča višje. Po nekaterih podatkih imate na tak način do 50-krat več možnosti, da se vaše podjetje pojavi med zadetki na prvi strani.

2. Širitev na račun video vsebin

Video vsebine so dober način, da se vaše ime pojavi tudi na YouTubu ali kateri drugi podobni spletni strani.

3. Video vsebine ljudje radi posredujejo

Video vsebine si ljudje med seboj pošiljajo raje kot zgolj tekstovno besedilo. Prednost lahko opazite tudi pri objavah video vsebin na socialnih omrežjih, kot je Facebook, saj uporabniki pri takšnih vsebinah radi kliknejo na gumb “všeč mi je”.

4. Prijazno obiskovalcem

Video vsebine lahko obiskovalcu vaše spletne strani povedo prav vse, brez nepotrebnega tipkanja in iskanja pravih informacij, skritih v tem ali onem zavihku.

5. Prepričajte z video vsebino

Video vsebine lahko potencialnemu kupcu omogočijo bolj globok vpogled v vaš produkt ali storitev ter mu na tak način nudijo vse potrebne informacije. Prav tako lahko dober video prepriča potencialnega kupca za nakup, ali pa vsaj do tega, da deli video s prijatelji.

6. Pošiljanje obvestil strankam

Če vašim strankam pošiljate newsletter in jih tako obveščate o novostih, razmislite o pošiljanju video vsebin. Po nekaterih raziskavah v primerjavi z golim tekstom video pogleda 2- do 3-krat več ljudi.

7. Bolj osebno z video vsebinami

Z video vsebinami lahko dosežete veliko bolj oseben odnos s strankami.

8. Izdelava videa ni več tako draga

Video vsebine imajo vpliv na boljšo konkurenčnost spletnega podjetja. Pred dvema desetletjema je bil video domena velikih in bogatih podjetij, danes pa je njegova izdelava dostopna vsem podjetjem.

Vir: Linkedin.com.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje