Prvi mož Yahooja Jerry Yang odstopil

Avtor — 19.11.2008
Mnogi so s to potezo zadovoljni in menijo, da je Yahoo veliko več vreden pod vodstvom nekoga drugega, kar se je pokazalo tudi na borzi. Delnice so se namreč dvignile za celih 12 odstotkov in sicer iz 10,63 dolarjev na 11,94 dolarjev.
V Yahooju se dogajajo velike spremembe

Bodo spremembe dovolj učinkovite?

S tem se je povišala tudi tržna kapitalizacija Yahoojevih delnic in sicer na 1,8 miljarde dolarjev. Mnogi menijo, da bi leta 2007 imenovani izvršni direktor Jerry Yang s svojega položaja moral odstopiti veliko prej, saj je Yahoo pod njegovim vodstvom izgubil milijarde dolarjev tržne kapitalizacije in odpustil vrsto zaposlenih. 

Yang je pred meseci lastnikom zakuhal nemalo skrbi, ko se je na vse načine poskušal izogniti združitvi z Microsoftom. Sedaj ko je glavni borec za samostojnost podjetja odstopil, so govorice o ponovni ponudbi s strani Microsofta vedno glasnejše.

Yang bo ostal pri Yahooju, vrnil se bo na predhodno zaposlitveno mesto. Postavlja se vprašanje, kdo ga bo nasledil. Yahoo se je za pomoč pri iskanju prave osebe obrnil na podjetje Heidrick & Struggles. Znotraj Yahooja je mnenje enotno, da je za nove izzive potrebna oseba izzven podjetja, ki bo s svežimi pristopi uspela ujeti pravi veter in s sodelavci pogumno zaplula iz težavnih vod.

 

Vir: Techcrunch

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje