Prvi mož Yahooja Jerry Yang odstopil

Mnogi so s to potezo zadovoljni in menijo, da je Yahoo veliko več vreden pod vodstvom nekoga drugega, kar se je pokazalo tudi na borzi. Delnice so se namreč dvignile za celih 12 odstotkov in sicer iz 10,63 dolarjev na 11,94 dolarjev.
V Yahooju se dogajajo velike spremembe

Bodo spremembe dovolj učinkovite?

S tem se je povišala tudi tržna kapitalizacija Yahoojevih delnic in sicer na 1,8 miljarde dolarjev. Mnogi menijo, da bi leta 2007 imenovani izvršni direktor Jerry Yang s svojega položaja moral odstopiti veliko prej, saj je Yahoo pod njegovim vodstvom izgubil milijarde dolarjev tržne kapitalizacije in odpustil vrsto zaposlenih. 

Yang je pred meseci lastnikom zakuhal nemalo skrbi, ko se je na vse načine poskušal izogniti združitvi z Microsoftom. Sedaj ko je glavni borec za samostojnost podjetja odstopil, so govorice o ponovni ponudbi s strani Microsofta vedno glasnejše.

Yang bo ostal pri Yahooju, vrnil se bo na predhodno zaposlitveno mesto. Postavlja se vprašanje, kdo ga bo nasledil. Yahoo se je za pomoč pri iskanju prave osebe obrnil na podjetje Heidrick & Struggles. Znotraj Yahooja je mnenje enotno, da je za nove izzive potrebna oseba izzven podjetja, ki bo s svežimi pristopi uspela ujeti pravi veter in s sodelavci pogumno zaplula iz težavnih vod.

 

Vir: Techcrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje