Prvi mož Yahooja Jerry Yang odstopil

Mnogi so s to potezo zadovoljni in menijo, da je Yahoo veliko več vreden pod vodstvom nekoga drugega, kar se je pokazalo tudi na borzi. Delnice so se namreč dvignile za celih 12 odstotkov in sicer iz 10,63 dolarjev na 11,94 dolarjev.
V Yahooju se dogajajo velike spremembe

Bodo spremembe dovolj učinkovite?

S tem se je povišala tudi tržna kapitalizacija Yahoojevih delnic in sicer na 1,8 miljarde dolarjev. Mnogi menijo, da bi leta 2007 imenovani izvršni direktor Jerry Yang s svojega položaja moral odstopiti veliko prej, saj je Yahoo pod njegovim vodstvom izgubil milijarde dolarjev tržne kapitalizacije in odpustil vrsto zaposlenih. 

Yang je pred meseci lastnikom zakuhal nemalo skrbi, ko se je na vse načine poskušal izogniti združitvi z Microsoftom. Sedaj ko je glavni borec za samostojnost podjetja odstopil, so govorice o ponovni ponudbi s strani Microsofta vedno glasnejše.

Yang bo ostal pri Yahooju, vrnil se bo na predhodno zaposlitveno mesto. Postavlja se vprašanje, kdo ga bo nasledil. Yahoo se je za pomoč pri iskanju prave osebe obrnil na podjetje Heidrick & Struggles. Znotraj Yahooja je mnenje enotno, da je za nove izzive potrebna oseba izzven podjetja, ki bo s svežimi pristopi uspela ujeti pravi veter in s sodelavci pogumno zaplula iz težavnih vod.

 

Vir: Techcrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje