Računalničarji “plonkajo” največ

Eric Roberts, profesor oddelka za računalniško znanost na univerzi v Stanfordu, je močno zaostril pogoje.
Računalničarji "plonkajo" največ

Tudi vi pri delu kopirate kodo? (slika: nytimes)

“Goljufajte in ujeli vas bomo. Goljufajte in trpeli bodo tudi vaši kolegi”, je povedal Roberts in večji pomen dodelil zaključnemu izpitu, ki bo predstavljal večji delež zaključne ocene kot doslej.

Ne gre ravno za nepomembne grožnje, saj je na računalniški smeri “plonkati” še najlažje (kodo preprosto kopiramo in prilepimo in polovico naloge smo že opravili), a je goljufanje po drugi strani možno tudi hitro odkriti. Nenazadnje gre za oddelek računalniške znanosti. Nekega študenta v zadnjem letu študija so pri goljufanju ujeli in ga suspendirali za četrtletje. 

Glede na novo poročilo, so v lanskem letu incidenti goljufanja predstavljali 22 odstotkov vseh kršitev “častne kode”, nasploh pa je oddelek za računalniško znanost odgovoren kar za 20-60 odstotkov teh kršitev, čeprav ta študij predstavlja le 7 odstotkov celotnega študentskega programa. 

Roberts pravi, da je “plonkarje” lažje ujeti kot si mislijo. Dva programa nista namreč nikoli popolnoma identična. Nista niti primerljiva med seboj, če sta generirana vsak posebej. Sorazmerno lahko je ugotoviti, če je kodo nekdo kopiral. 

Častna koda Stanforda je bila ustanovljena let 1921 in pravi, da študentom ni dovoljeno plagiatizirati, kopirati ali pridobivati zunanje pomoči.  

 

Vir: New York Times

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje