Računalničarji “plonkajo” največ

Eric Roberts, profesor oddelka za računalniško znanost na univerzi v Stanfordu, je močno zaostril pogoje.
Računalničarji "plonkajo" največ

Tudi vi pri delu kopirate kodo? (slika: nytimes)

“Goljufajte in ujeli vas bomo. Goljufajte in trpeli bodo tudi vaši kolegi”, je povedal Roberts in večji pomen dodelil zaključnemu izpitu, ki bo predstavljal večji delež zaključne ocene kot doslej.

Ne gre ravno za nepomembne grožnje, saj je na računalniški smeri “plonkati” še najlažje (kodo preprosto kopiramo in prilepimo in polovico naloge smo že opravili), a je goljufanje po drugi strani možno tudi hitro odkriti. Nenazadnje gre za oddelek računalniške znanosti. Nekega študenta v zadnjem letu študija so pri goljufanju ujeli in ga suspendirali za četrtletje. 

Glede na novo poročilo, so v lanskem letu incidenti goljufanja predstavljali 22 odstotkov vseh kršitev “častne kode”, nasploh pa je oddelek za računalniško znanost odgovoren kar za 20-60 odstotkov teh kršitev, čeprav ta študij predstavlja le 7 odstotkov celotnega študentskega programa. 

Roberts pravi, da je “plonkarje” lažje ujeti kot si mislijo. Dva programa nista namreč nikoli popolnoma identična. Nista niti primerljiva med seboj, če sta generirana vsak posebej. Sorazmerno lahko je ugotoviti, če je kodo nekdo kopiral. 

Častna koda Stanforda je bila ustanovljena let 1921 in pravi, da študentom ni dovoljeno plagiatizirati, kopirati ali pridobivati zunanje pomoči.  

 

Vir: New York Times

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje