Računalničarji “plonkajo” največ

Eric Roberts, profesor oddelka za računalniško znanost na univerzi v Stanfordu, je močno zaostril pogoje.
Računalničarji "plonkajo" največ

Tudi vi pri delu kopirate kodo? (slika: nytimes)

“Goljufajte in ujeli vas bomo. Goljufajte in trpeli bodo tudi vaši kolegi”, je povedal Roberts in večji pomen dodelil zaključnemu izpitu, ki bo predstavljal večji delež zaključne ocene kot doslej.

Ne gre ravno za nepomembne grožnje, saj je na računalniški smeri “plonkati” še najlažje (kodo preprosto kopiramo in prilepimo in polovico naloge smo že opravili), a je goljufanje po drugi strani možno tudi hitro odkriti. Nenazadnje gre za oddelek računalniške znanosti. Nekega študenta v zadnjem letu študija so pri goljufanju ujeli in ga suspendirali za četrtletje. 

Glede na novo poročilo, so v lanskem letu incidenti goljufanja predstavljali 22 odstotkov vseh kršitev “častne kode”, nasploh pa je oddelek za računalniško znanost odgovoren kar za 20-60 odstotkov teh kršitev, čeprav ta študij predstavlja le 7 odstotkov celotnega študentskega programa. 

Roberts pravi, da je “plonkarje” lažje ujeti kot si mislijo. Dva programa nista namreč nikoli popolnoma identična. Nista niti primerljiva med seboj, če sta generirana vsak posebej. Sorazmerno lahko je ugotoviti, če je kodo nekdo kopiral. 

Častna koda Stanforda je bila ustanovljena let 1921 in pravi, da študentom ni dovoljeno plagiatizirati, kopirati ali pridobivati zunanje pomoči.  

 

Vir: New York Times

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje