Microsoft – računalništvo v oblaku

Microsoft je na okrogli mizi nagovarjal podjetnike naj začnejo uporabljati računalništvo v oblaku.
Microsoft - računalništvo v oblaku

Računalništvo v oblaku je v vzponu. (vir slike: http://www.sxc.hu/)

Če želimo opisati računalništvo v oblaku na najbolj enostaven način, lahko rečemo, da je računalništvo v oblaku skupek računalnikov in strežnikov, ki ponujajo različne storitve, do katerih dostopamo s pomočjo interneta. Glavni namen tega modela je ponuditi uporabnikom visoko zmogljive, zanesljive, prilagodljive in cenovno ugodne računalniške storitve, do katerih dostopamo s pomočjo enostavnih spletnih vmesnikov.

Več o računalništvu v oblaku si lahko preberete v članku Računalništvo v oblaku: fleksibilnejši dostop do računalniških storitev

Ponudniki takih storitev so: Amazon, Google, Microsoft, Salesforce, Zoho in drugi, pri čemer so marsikje storitve še v razvojni fazi.

Pri podjetju Gartner Research navajajo, da je bilo računalništvo v oblaku leta 2009 vredno 58,6 milijard USD do leta 2014 pa bo doseglo 148,8 milijard USD.

Ta mesec, na okrogli mizi so pri Microsoft dejali, da podjetniki že sprejemajo računalništvo v oblaku in informacijska tehnologija že prehaja na oblak. Tovia Va’aelua, Microsoft Philippines, dodaja: “Računalništvo v oblaku ima potencial, da državi omogoči prehod na gospodarstvo, ki bo temeljilo na inovacijah. Posledice bodo rast plač, višji standard, rast zaposlenosti in globalna konkurenčnost javnega in zasebnega sektorja.”

Podjetje Microsoft, ki ima po svetu več kot 40 milijonov uporabnikov plačljivih storitev Microsoft Online Services posveča veliko pozornosti računalništvu v oblaku. Več kot 70 odstotkov razvijalcev pri Microsoft se trenutno ukvarja z razvojem računalništva v oblaku – podjetje se ukvarja z razvojem obstoječih produktov in razvojem novih storitev, ki bodo temeljile na računalništvu v oblaku.

Na okrogli mizi je Microsoft pozval svoje partnerje naj se pridružijo in svoje storitve prenesejo v računalništvo v oblaku. Računalništvo v oblaku pridobiva svoje zametke tudi v Sloveniji.

 

Vir: pinoytechblog.com, P. Zagoranski, Izdelava programa v oblačku, Diplomsko delo, 2009, Univerza v Mariboru

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje