Microsoft – računalništvo v oblaku

Microsoft je na okrogli mizi nagovarjal podjetnike naj začnejo uporabljati računalništvo v oblaku.
Microsoft - računalništvo v oblaku

Računalništvo v oblaku je v vzponu. (vir slike: http://www.sxc.hu/)

Če želimo opisati računalništvo v oblaku na najbolj enostaven način, lahko rečemo, da je računalništvo v oblaku skupek računalnikov in strežnikov, ki ponujajo različne storitve, do katerih dostopamo s pomočjo interneta. Glavni namen tega modela je ponuditi uporabnikom visoko zmogljive, zanesljive, prilagodljive in cenovno ugodne računalniške storitve, do katerih dostopamo s pomočjo enostavnih spletnih vmesnikov.

Več o računalništvu v oblaku si lahko preberete v članku Računalništvo v oblaku: fleksibilnejši dostop do računalniških storitev

Ponudniki takih storitev so: Amazon, Google, Microsoft, Salesforce, Zoho in drugi, pri čemer so marsikje storitve še v razvojni fazi.

Pri podjetju Gartner Research navajajo, da je bilo računalništvo v oblaku leta 2009 vredno 58,6 milijard USD do leta 2014 pa bo doseglo 148,8 milijard USD.

Ta mesec, na okrogli mizi so pri Microsoft dejali, da podjetniki že sprejemajo računalništvo v oblaku in informacijska tehnologija že prehaja na oblak. Tovia Va’aelua, Microsoft Philippines, dodaja: “Računalništvo v oblaku ima potencial, da državi omogoči prehod na gospodarstvo, ki bo temeljilo na inovacijah. Posledice bodo rast plač, višji standard, rast zaposlenosti in globalna konkurenčnost javnega in zasebnega sektorja.”

Podjetje Microsoft, ki ima po svetu več kot 40 milijonov uporabnikov plačljivih storitev Microsoft Online Services posveča veliko pozornosti računalništvu v oblaku. Več kot 70 odstotkov razvijalcev pri Microsoft se trenutno ukvarja z razvojem računalništva v oblaku – podjetje se ukvarja z razvojem obstoječih produktov in razvojem novih storitev, ki bodo temeljile na računalništvu v oblaku.

Na okrogli mizi je Microsoft pozval svoje partnerje naj se pridružijo in svoje storitve prenesejo v računalništvo v oblaku. Računalništvo v oblaku pridobiva svoje zametke tudi v Sloveniji.

 

Vir: pinoytechblog.com, P. Zagoranski, Izdelava programa v oblačku, Diplomsko delo, 2009, Univerza v Mariboru

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje