Microsoft – računalništvo v oblaku

Microsoft je na okrogli mizi nagovarjal podjetnike naj začnejo uporabljati računalništvo v oblaku.
Microsoft - računalništvo v oblaku

Računalništvo v oblaku je v vzponu. (vir slike: http://www.sxc.hu/)

Če želimo opisati računalništvo v oblaku na najbolj enostaven način, lahko rečemo, da je računalništvo v oblaku skupek računalnikov in strežnikov, ki ponujajo različne storitve, do katerih dostopamo s pomočjo interneta. Glavni namen tega modela je ponuditi uporabnikom visoko zmogljive, zanesljive, prilagodljive in cenovno ugodne računalniške storitve, do katerih dostopamo s pomočjo enostavnih spletnih vmesnikov.

Več o računalništvu v oblaku si lahko preberete v članku Računalništvo v oblaku: fleksibilnejši dostop do računalniških storitev

Ponudniki takih storitev so: Amazon, Google, Microsoft, Salesforce, Zoho in drugi, pri čemer so marsikje storitve še v razvojni fazi.

Pri podjetju Gartner Research navajajo, da je bilo računalništvo v oblaku leta 2009 vredno 58,6 milijard USD do leta 2014 pa bo doseglo 148,8 milijard USD.

Ta mesec, na okrogli mizi so pri Microsoft dejali, da podjetniki že sprejemajo računalništvo v oblaku in informacijska tehnologija že prehaja na oblak. Tovia Va’aelua, Microsoft Philippines, dodaja: “Računalništvo v oblaku ima potencial, da državi omogoči prehod na gospodarstvo, ki bo temeljilo na inovacijah. Posledice bodo rast plač, višji standard, rast zaposlenosti in globalna konkurenčnost javnega in zasebnega sektorja.”

Podjetje Microsoft, ki ima po svetu več kot 40 milijonov uporabnikov plačljivih storitev Microsoft Online Services posveča veliko pozornosti računalništvu v oblaku. Več kot 70 odstotkov razvijalcev pri Microsoft se trenutno ukvarja z razvojem računalništva v oblaku – podjetje se ukvarja z razvojem obstoječih produktov in razvojem novih storitev, ki bodo temeljile na računalništvu v oblaku.

Na okrogli mizi je Microsoft pozval svoje partnerje naj se pridružijo in svoje storitve prenesejo v računalništvo v oblaku. Računalništvo v oblaku pridobiva svoje zametke tudi v Sloveniji.

 

Vir: pinoytechblog.com, P. Zagoranski, Izdelava programa v oblačku, Diplomsko delo, 2009, Univerza v Mariboru

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje