Računovodstvo je v mladem podjetju pomembno

Avtor — 19.03.2013
Ste pred kratkim odprli podjetje in se znašli pred celim kupom novih izrazov na področju računovodstva? V tem primeru je najbolj primerno, da najamete kvaliteten računovodski servis, ki vam bo pri tem pomagal.
21 blogov, ki jih mora prebrati vsak start-up podjetnik

21 blogov, ki jih mora prebrati vsak start-up podjetnik (Vir slike: sxc.hu)

Kvalitetno računovodstvo lahko mlademu podjetju ponudi veliko pomoči v začetnih korakih poslovanja. Skrbi za mesečno oskrbovanje z ažurno in s točno bilanco stanja ter z natančnim izkazom poslovnega izida.

Kot novinec na neusmiljenem konkurenčnem trgu boste gotovo želeli biti kar najbolj opremljeni s kvalitetnimi informacijami glede vašega poslovanja, saj boste le tako lahko ostali korak pred konkurenco in sprejemali pravilne poslovne odločitve, ki bodo vašemu podjetju prinašale dobiček.

Zakaj se ne priporoča, da ob ustanovitvi podjetja sami opravljate računovodska dela? Resda za opravljanje računovodskih del po zakonskih določilih sodeč ne potrebujete dodatnih računovodskih izobraževanj – omenjeno delo lahko opravljate kar sami. A gre za zelo zahtevno področje, kjer vas učenje ob napakah lahko drago stane! Da se izognete izpustitvi pomembnih zakonskih rokov za oddajo raznih poročil in da bo vaše poslovanje kar najbolj optimalno, se zato priporoča, da poskrbite za najem primernega računovodstva.

V Zavodu mladi podjetnik želimo pomagati podjetjem na začetku poslovanja: MP računovodstvo >>

Pri izbiri računovodstva morate paziti predvsem na to, da vaš bodoči računovodja zares pozna zakonske predpise in računovodske standarde – tako slovenske kot tudi mednarodne. Bistveno je, da tudi vi sami kot podjetnik poznate nekaj osnovnih računovodskih izrazov – če ne zaradi samega nadzora pravilnosti izdanih poslovnih izidov, pa predvsem zaradi tega, da boste računovodske podatke zmogli pravilno uporabljati in se na njihovi podlagi pravilno poslovno odločali.

Vir: Osnove računovodstva

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje