»Rad tekmujem in še rajši zmagujem«

Avtor — 02.10.2014
»Če začneš na igrišču razmišljati o denarju, si že izgubil. Podobno je v poslu,« je udeležencem Si.mobilovega poslovnega dogodka Business TopTalk 2014 sporočil Boris Becker, eden najbolj drznih in svojstvenih teniških igralcev vseh časov in danes uspešen poslovnež.
»Rad tekmujem in še rajši zmagujem«

»Rad tekmujem in še rajši zmagujem« (Fotografija: David Lotrič)

Prestižni podjetniški dogodki TopTalk z mednarodno uveljavljenim poslovnim govorcem so namenjeni Si.mobilovim poslovnim uporabnikom in širši poslovni javnosti, Si.mobil pa jih organizira, ker želi spodbujati razvoj slovenske poslovne sfere in omogočati posel. Do sedaj so se poleg Borisa Beckerja predstavili še Richard St. John, Pierluigi Collina in Niki Lauda.

»V Si.mobilu verjamemo, da odgovorne odločitve prinašajo poslovni uspeh. Za to pa potrebujemo pogum in drznost ter predvsem moč za sprejemanje porazov. Ni poslovne poti, kjer gre vedno vse navzgor, dober podjetnik zna uravnotežiti vzpone in padce. Prav to želimo skozi dogodke TopTalk, kjer predstavljamo govorce svetovnega formata, sporočiti slovenskim podjetnikom,« je ob letošnjem TopTalku dejala Eva Aljančič, direktorica marketinga v Si.mobilu. 

Rok Gorjup, direktor prodaje, pa je dodal, da ga veseli, da Business TopTalk prepoznajo kot relevanten in pomemben dogodek tudi naši poslovni partnerji. »Vsem strankam, tudi največjim poslovnim sistemom, želimo zagotavljati najboljšo uporabniško izkušnjo. Tovrstna srečanja poslovnežem nedvomno predstavljajo dodano vrednost in poglobijo poslovni odnos.«  

Boris Becker je športnik in poslovnež, ki pooseblja vzpone in padce. Po zaključku veličastne športne kariere – skupaj z Ivanom Lendlom in Stefanom Edbergom so predstavljali novo generacijo tenisa – se je zanj začelo odvijati burno zasebno življenje, ki ga je spremljalo tudi obdobje, ko se je moral usmeriti zgolj v upravljanje premoženja, ki ga je ustvaril skozi svojo športno kariero.

Najmlajši posamični zmagovalec Wimbledona vseh časov je včeraj v ljubljanskem Viba filmu slovenski poslovni javnosti predstavil svoje poslovne izkušnje in življenjsko pot, ki se vse od najstniških let odvija pod medijskimi žarometi.

Kot je poudaril, je bil zanj ključ do uspeha njegova želja po zmagah.»Rad tekmujem in večji, kot je izziv, bolj živega se počutim,« je dejal Boris Becker»Vendar teniški igralec ne more zmagati brez dobrega tima. Za seboj mora imeti vrhunsko ekipo in ne glede na to, kako dober je, mora biti odprt za nasvete in povratne informacije drugih. Čeprav je na koncu igralec tisti, ki – podobno kot menedžer v podjetju – sprejema odločitve, tistih pravih, največjih odločitev nikoli ne sprejme sam.«

Boris Becker se je lani vrnil v profesionalni tenis kot trener Novaka Djokovića.

Galerijo s fotografijami in več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.toptalk.si.

Oznake: , , ,