Raje na Antarktiko kot na sestanek

Večina sicer meni, da so sestanki lahko možnost za sprostitev, a načeloma jih delavci sovražijo. Kup (stran vrženega) časa, ki ga namenijo zgolj premetavanju že dogovorjenih stvari, jim predstavlja oviro. Zavedajo se, da bi v tistem času lahko precej naredili.
Raje na Antarktiko kot na sestanek

Večina sestanke ocenjuje za izgubo časa (Vir slike: YouTube).

Če vzamemo pod drobnogled nedavno raziskavo Harris, in spregledamo dejstvo, da je bila opravljena na Američanih ter jo posplošimo na Slovenijo, vas bodo podatki presenetili. Skoraj polovica vaših delavcev (oziroma anketirancev v raziskavi Harris) bi namesto sestankovanja počela pravzaprav karkoli. Skoraj dva od desetih bi raje gledala, kako se suši barva.

En dan za sestanke

Še slabši pa je podatek, koliko časa preživijo na sestankih. Tedensko v povprečju kar štiri ure, kar predstavlja polovico enega delovnega dneva. V ta čas pa ni vštet čas za pripravo na sestanke – za pripravo porabijo še dodatnih 4,6 ure na teden. Skupno torej kar en delovni dan. Podjetja oziroma timi, ki so sestanke omejile, poročajo o dvigu produktivnosti za kar 20 odstotkov.

Mar to pomeni, da je treba ukinite sestanke? Ne, pravi direktor podjetja Clarizen, Avinoam Nowogrodski. »Sestanki imajo vrednost,« je prepričan, a dodaja, da le v primeru, če se osredotočajo na reševanje problemov, inovacij in iskanja novih priložnosti.

Kaj pa sestankovanje v stoje?

Trik, kako pospešiti sestanke, je, da jih v bodoče izvajate v stoje. Nihče si namreč ne želi stati več ur, v stoje pa boste sestanke opravili v nekaj minutah. S tem boste tudi izboljšali zdravje svojih zaposlenih, ki sicer presedijo več ur na dan. Slabost tega trika je, da zahteva kar nekaj discipline in točnost, ter dejstva, da se morajo tako ali tako pripraviti na sestanek.

Sestanku dajte drugačno vrednost

Naredite drugačen sestanek. V ospredju naj bo misel na sproščeno vzdušje, v katerem prihaja do dobrih idej, povezovanja med delavci in občutka po pripadnosti. Organizirajte poseben petkov dogodek, naročite pico in povabite delavce, da se pridružijo. Vaša ekipa bo srečnejša in bolj motivirana.

Raje grem na Antarktiko kot na sestanek

Poglejmo še natančnejše izsledke raziskave Harris. Šest od desetih vprašanih meni, da jim priprava na sestanke vzame več časa kot sami sestanki. Skoraj polovica vprašanih bi namesto sestankovanja opravljala neprijetna dela, poleg opazovanja sušenja barve, bi se bili pripravljeni preseliti celo na Antarktiko.

Kako nepotrebni so sestanki po mnenju vprašanih, kaže tudi mnenje treh od desetih, ki so sestanke poimenovali kar izguba časa. Prav zato trije od petih med sestankom opravljajo svoje delo, saj si ne želijo, da bi resnično zapravljali čas. Škoda le, da raziskovalci anketirance niso povprašali, ali jih je pri drugem delu že zalotil nadrejeni. In kakšne so bile sankcije.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje