Rast AdMoba

Avtor — 08.08.2007
AdMob, ponudnik oglaševanja na mobilnih telefonih beleži rast večjo od oglaševalskih velikanov kot so Google, AOL in Yahoo.
Rast AdMoba

Bo AdMob prehitel velikane?

AdMob je napovedal tudi sodelovanje s podjetji med katerimi so med drugimi tudi Electronic Arts, Microsoft in Starbucks. Tako naj bi pred kratkim AdMob serviral svoj pet miljardti oglas, mobilni oglasi se prikazujejo na več kot 2000 straneh, med drugim tudi na ESPN, CBS in Maxim.

Številke trenutno niso znane, vendar naj bi, zaradi bolj osebnega oglaševalskega pristopa, cena mobilnega oglasa trenutno dosegala pet in večkratno vrednost spletnih oglasov, ki jih servira trenutno največji ponudnik Google Adsense.

Ravno zaradi dejstva, da je tak način oglaševanja mnogo bolj oseben, je presenetljivo dejstvo, da sta se velikana Google in Yahoo začela odzivati šele sedaj. Zaradi tega, so se pričela pojavljati namigovanja na dejstvo, da je Google, nedolgo nazaj še največji inovator, tokrat vključil občutno prepozno prav zaradi svoje velikosti. Mnogi ga zato primerjajo z Microsoftom.

Vir: VentureBeat