Raziskovanje o stroških dela in strukturi delovnega časa

Statistični urad Republike Slovenije in AJPES bosta v maju 2013 izvajala statistično raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa za leto 2012. Tokrat bo, zaradi nižanja stroškov za vse vpletene, raziskovanje prvič potekalo na skupnem vprašalniku.
Raziskovanje o stroških dela in strukturi delovnega časa

Raziskovanje o stroških dela in strukturi delovnega časa (Vir slike: sxc.hu)

Skupni vprašalniki namreč omogočajo zmanjšanje stroškov tako za dajalce podatkov kot tudi za državo, hkrati pa SURSU zagotavljajo pridobitev vseh potrebnih podatkov za izvajanje dejavnosti državne statistike.

Raziskovanje je zasnovano na podlagi usklajenega raziskovanja o stroških dela, ki ga vsake štiri leta izvajajo države članice Evropske unije z namenom spremljanja stanja in strukture stroškov dela po različnih karakteristikah poslovnih subjektov.

S statističnim raziskovanjem o strukturi delovnega časa se zbirajo strukturni podatki o delovnem času, ki pa so potrebni tudi za izboljšanje kakovosti drugih raziskovanj na podlagi uredb Evropske unije (za kratkoročni statistični kazalnik o opravljenih delovnih urah, za indeks stroškov dela in za podatke nacionalnih računov). Raziskovanji sta predpisani z letnim programom statističnih raziskovanj.

Kdo mora predložiti podatke?

Podatke za raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa morajo predložiti pravne osebe in njihove enote v sestavi ter registrirane fizične osebe v Republiki Sloveniji, določene v vzorec.

Ali ste tudi vi vključeni v vzorec in s tem zavezanci za poročanje podatkov, lahko preverite z vpisom matične številke na povezavi: Preverjanje obveznikov poročanja >>

Rok za predložitev podatkov

Poročanje podatkov o stroških dela in o strukturi delovnega časa za leto 2012 na skupnem vprašalniku ZAP-RSD in ZAP-SDČ bo potekalo v elektronski obliki prek spletnega portala AJPES, in sicer do 31. maja 2013.

Podatke za raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa lahko pripravite in/ali predložite prek spletne aplikacije LCS na portalu AJPES, če ste registrirani za uporabo spletnega portala in če ste pridobili pooblastilo za vpogled/vnos/oddajo podatkov LCS s strani zakonitega zastopnika poslovnega subjekta in je evidentirano v sistem e-Pooblastil. Do aplikacije LCS lahko dostopate brez priprave pooblastila:

  • če ste zakoniti zastopnik poslovnega subjekta in imate kvalificirano digitalno potrdilo, vpisano v Evidenco digitalnih potrdil (EDP) ter digitalno potrdilo, dodano v profilu uporabnika, ali
  • če vas je zakoniti zastopnik poslovnega subjekta že pooblastil za vsa poročanja na AJPES z generalnim pooblastilom, ali
  • če vas je zakoniti zastopnik poslovnega subjekta že pooblastil za poročanje LCS na osnovi papirne vloge za posredovanje podatkov za druga statistična raziskovanja in je ta prenesena v sistem e-Pooblastil AJPES.

V kolikor pooblastila še nimate, ga pripravite, kot je navedeno v Priročniku za uporabnike, ki ga najdete na spletni strani AJPES.

Vir: AJPES

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje