Raziskovanje o stroških dela in strukturi delovnega časa

Statistični urad Republike Slovenije in AJPES bosta v maju 2013 izvajala statistično raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa za leto 2012. Tokrat bo, zaradi nižanja stroškov za vse vpletene, raziskovanje prvič potekalo na skupnem vprašalniku.
Raziskovanje o stroških dela in strukturi delovnega časa

Raziskovanje o stroških dela in strukturi delovnega časa (Vir slike: sxc.hu)

Skupni vprašalniki namreč omogočajo zmanjšanje stroškov tako za dajalce podatkov kot tudi za državo, hkrati pa SURSU zagotavljajo pridobitev vseh potrebnih podatkov za izvajanje dejavnosti državne statistike.

Raziskovanje je zasnovano na podlagi usklajenega raziskovanja o stroških dela, ki ga vsake štiri leta izvajajo države članice Evropske unije z namenom spremljanja stanja in strukture stroškov dela po različnih karakteristikah poslovnih subjektov.

S statističnim raziskovanjem o strukturi delovnega časa se zbirajo strukturni podatki o delovnem času, ki pa so potrebni tudi za izboljšanje kakovosti drugih raziskovanj na podlagi uredb Evropske unije (za kratkoročni statistični kazalnik o opravljenih delovnih urah, za indeks stroškov dela in za podatke nacionalnih računov). Raziskovanji sta predpisani z letnim programom statističnih raziskovanj.

Kdo mora predložiti podatke?

Podatke za raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa morajo predložiti pravne osebe in njihove enote v sestavi ter registrirane fizične osebe v Republiki Sloveniji, določene v vzorec.

Ali ste tudi vi vključeni v vzorec in s tem zavezanci za poročanje podatkov, lahko preverite z vpisom matične številke na povezavi: Preverjanje obveznikov poročanja >>

Rok za predložitev podatkov

Poročanje podatkov o stroških dela in o strukturi delovnega časa za leto 2012 na skupnem vprašalniku ZAP-RSD in ZAP-SDČ bo potekalo v elektronski obliki prek spletnega portala AJPES, in sicer do 31. maja 2013.

Podatke za raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa lahko pripravite in/ali predložite prek spletne aplikacije LCS na portalu AJPES, če ste registrirani za uporabo spletnega portala in če ste pridobili pooblastilo za vpogled/vnos/oddajo podatkov LCS s strani zakonitega zastopnika poslovnega subjekta in je evidentirano v sistem e-Pooblastil. Do aplikacije LCS lahko dostopate brez priprave pooblastila:

  • če ste zakoniti zastopnik poslovnega subjekta in imate kvalificirano digitalno potrdilo, vpisano v Evidenco digitalnih potrdil (EDP) ter digitalno potrdilo, dodano v profilu uporabnika, ali
  • če vas je zakoniti zastopnik poslovnega subjekta že pooblastil za vsa poročanja na AJPES z generalnim pooblastilom, ali
  • če vas je zakoniti zastopnik poslovnega subjekta že pooblastil za poročanje LCS na osnovi papirne vloge za posredovanje podatkov za druga statistična raziskovanja in je ta prenesena v sistem e-Pooblastil AJPES.

V kolikor pooblastila še nimate, ga pripravite, kot je navedeno v Priročniku za uporabnike, ki ga najdete na spletni strani AJPES.

Vir: AJPES

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje