Raziskovanje poslovnih priložnosti

Ni vsaka poslovna priložnost dobra, zato je dobro preveriti s kom se spuščate v posle in kakšna je njegova poslovna preteklost.
Raziskovanje poslovnih priložnosti

Izognite se poslovnim prevaram.

Pri začetkih poslovanja je nujno, da temeljito premislite v kaj se spuščate in koliko ste seznanjeni s celotno zadevo. Nikoli ne zaupajte slepo v nekaj in se ne pustite prehitro zavesti. Poslovni svet zna biti zelo krut in izkoriščevalski, zato vsako stvar  večkrat preverite. Vredno je upoštevati naslednje nasvete:

Na telefonskih informacijah preverite, kje ima določeno podjetje sedež, dodatno poiščite institucije, kjer lahko preverite reference podjetja. Na gospodarski zbornici preverite, če poznajo določeno podjetje in če imajo kakšne informacije glede poslovanja podjetja.

Dodatne informacije lahko poiščete tudi na sodiščih oziroma državnem tožilstvu in preverite ali so proti podjetju vložene kakšne tožbe. Podjetje poizkusite preveriti na samem viru iz katerega ste dobili informacijo o poslovni priložnost, v kolikor so to oglasi v reviji pokličite na uredništvo in povprašajte o njihovih izkušnjah s podjetjem, kako dolgo že sodelujejo z njim, ali redno plačujejo račune itd.

Razmišljajte realno in s trezno glavo. Ali so ponudbe podjetja jasne ali zavajajoče ali so realne? Dostikrat je na žalost tako, da če je predobro, da bi bilo res, potem tudi je tako.

V kolikor podjetje zahteva plačilo za določene storitve vedno pokličite na podjetje in preverite ali bi vam lahko posredovali kontakte predhodnih strank in preverite ali je mogoče pridobiti brezplačne informacije preden investirate v posel. Ne vlagajte denarja, dokler niste povsem prepričani v kaj vlagate in da je poslovanje podjetja korektno.

 

Vir: Sbomag

 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje