Raziskovanje poslovnih priložnosti

Ni vsaka poslovna priložnost dobra, zato je dobro preveriti s kom se spuščate v posle in kakšna je njegova poslovna preteklost.
Raziskovanje poslovnih priložnosti

Izognite se poslovnim prevaram.

Pri začetkih poslovanja je nujno, da temeljito premislite v kaj se spuščate in koliko ste seznanjeni s celotno zadevo. Nikoli ne zaupajte slepo v nekaj in se ne pustite prehitro zavesti. Poslovni svet zna biti zelo krut in izkoriščevalski, zato vsako stvar  večkrat preverite. Vredno je upoštevati naslednje nasvete:

Na telefonskih informacijah preverite, kje ima določeno podjetje sedež, dodatno poiščite institucije, kjer lahko preverite reference podjetja. Na gospodarski zbornici preverite, če poznajo določeno podjetje in če imajo kakšne informacije glede poslovanja podjetja.

Dodatne informacije lahko poiščete tudi na sodiščih oziroma državnem tožilstvu in preverite ali so proti podjetju vložene kakšne tožbe. Podjetje poizkusite preveriti na samem viru iz katerega ste dobili informacijo o poslovni priložnost, v kolikor so to oglasi v reviji pokličite na uredništvo in povprašajte o njihovih izkušnjah s podjetjem, kako dolgo že sodelujejo z njim, ali redno plačujejo račune itd.

Razmišljajte realno in s trezno glavo. Ali so ponudbe podjetja jasne ali zavajajoče ali so realne? Dostikrat je na žalost tako, da če je predobro, da bi bilo res, potem tudi je tako.

V kolikor podjetje zahteva plačilo za določene storitve vedno pokličite na podjetje in preverite ali bi vam lahko posredovali kontakte predhodnih strank in preverite ali je mogoče pridobiti brezplačne informacije preden investirate v posel. Ne vlagajte denarja, dokler niste povsem prepričani v kaj vlagate in da je poslovanje podjetja korektno.

 

Vir: Sbomag

 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje