Raziskovanje poslovnih priložnosti

Ni vsaka poslovna priložnost dobra, zato je dobro preveriti s kom se spuščate v posle in kakšna je njegova poslovna preteklost.
Raziskovanje poslovnih priložnosti

Izognite se poslovnim prevaram.

Pri začetkih poslovanja je nujno, da temeljito premislite v kaj se spuščate in koliko ste seznanjeni s celotno zadevo. Nikoli ne zaupajte slepo v nekaj in se ne pustite prehitro zavesti. Poslovni svet zna biti zelo krut in izkoriščevalski, zato vsako stvar  večkrat preverite. Vredno je upoštevati naslednje nasvete:

Na telefonskih informacijah preverite, kje ima določeno podjetje sedež, dodatno poiščite institucije, kjer lahko preverite reference podjetja. Na gospodarski zbornici preverite, če poznajo določeno podjetje in če imajo kakšne informacije glede poslovanja podjetja.

Dodatne informacije lahko poiščete tudi na sodiščih oziroma državnem tožilstvu in preverite ali so proti podjetju vložene kakšne tožbe. Podjetje poizkusite preveriti na samem viru iz katerega ste dobili informacijo o poslovni priložnost, v kolikor so to oglasi v reviji pokličite na uredništvo in povprašajte o njihovih izkušnjah s podjetjem, kako dolgo že sodelujejo z njim, ali redno plačujejo račune itd.

Razmišljajte realno in s trezno glavo. Ali so ponudbe podjetja jasne ali zavajajoče ali so realne? Dostikrat je na žalost tako, da če je predobro, da bi bilo res, potem tudi je tako.

V kolikor podjetje zahteva plačilo za določene storitve vedno pokličite na podjetje in preverite ali bi vam lahko posredovali kontakte predhodnih strank in preverite ali je mogoče pridobiti brezplačne informacije preden investirate v posel. Ne vlagajte denarja, dokler niste povsem prepričani v kaj vlagate in da je poslovanje podjetja korektno.

 

Vir: Sbomag

 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje