BLOG MARKETING DELAVNICA

Razlogi, zakaj dati odpoved

Ste na delovnem mestu, ki vas sicer veseli, a vam vaš nadrejeni dela sive lase? Morda ni odveč, da pomislite, ali je vredno vztrajati. Morda vas drugod čakajo boljši delovni pogoji, morda tudi boljša plača. Zakaj dati odpoved?
Razlogi, zakaj dati odpoved

Zakaj dati odpoved? (Vir slike: YouTube)

Nadrejeni imajo pogosto občutek, da lahko poleg delegiranja nalog nadzorujejo življenja delavcev, jih zaničujejo, celo trpinčijo. Osebne zamere nimajo prostora na delovnih mestih, še zlasti s strani nadrejenih, za katere se pričakuje, da so nepristranski in profesionalni.

Je vredno trpinčenja?

To je teorija, praksa pa je žal drugačna. Znani so primeri, ko se nadrejeni tako znašajo nad delavci, da se ti vprašajo – je vredno? Naslednji dan pa na delovno mesto prinesejo odpoved in gredo z dvignejo glavo novim dogodivščinam naproti. Novemu izzivu in znanju naproti.

James Altucher v enem od svojih člankov strne misli, zakaj je sam večkrat dal odpoved. Poleg slabih izkušenj z nadrejenim, bralce poziva, naj premislijo, ali je njihovo delovno mesto morda zamenjala tehnologija in zunanji viri. Delovna mesta, ki so obstajala pred 20 leti, morda sploh ne obstajajo oziroma jih delodajalci ne potrebujejo več.

Nekatere korporacije si ne želijo individualnih zvezd. Ne potrebujejo oseb, ki izstopajo iz podjetij. Želijo si, da ostanete zaprti v luknji, na vsake toliko pa vam bodo ponudili krožnik s hrano v zameno za vašo pripadnost, pravi Altucher.

Denar ni enako sreča

Izpostavil je tudi večno vprašanje: sprejeti službo, ki vas osrečuje, ali službo, v kateri bi zaslužili več. Altucher svetuje, da prvi del vprašanja, torej sprejeti službo, pustimo za trenutek ob strani. Študije so pokazale, da plača ustvarja le navidezno srečo. Tudi če bo plača na drugem delovnem mestu višja, jo boste najverjetneje zapravili. S tem pa tudi neko finančno varnost, po kateri sicer vsi hrepenimo. Svoboda ali finančne skrbi, torej? Samo prosti čas, domišljija, kreativnost in sposobnost sprejemanja odločitev dajejo dodano vrednost.

Kdo lahko kroji vašo usodo?

Morda ni odveč, da se povprašate, koliko ljudi lahko spremeni vašo usodo, življenje? Verjetno je na vrhu seznama vaš nadrejeni, ki bi vam z usodno potezo lahko uničil nekajmesečne plane. Kako lahko to preprečite? Razpršite svoje delo, ne bodite odvisni le od enega človeka, svetuje. Poteza enega samega človeka vam lahko razblini tudi življenjske sanje. Tega seveda ne morete doseči v enem dnevu. Svojo prihodnost začnite načrtovati danes!

Date odpoved – in to čimprej!

Ali vaša služba zadovoljuje vaše potrebe?

Katere potrebe, ste se verjetno vprašali. Fizične, čustvene, mentalne in duhovne. Kot pravi avtor, se mu je le enkrat zgodilo, da je bil popolnoma zadovoljen. Takrat, ko ni bil, je delal nadure, sodeloval z ljudmi, ki mu niso bili všeč in opravljal delo, ki mu ni predstavljalo sanjske službe.

Res je, da vsi ne morejo imeti vsega, ne moremo pričakovati, da bodo prav vsi imeli zadovoljene vse štiri sklope. Ugotovili smo že, da plača ne prinaša sreče, lahko pa prilagodimo svoj način življenja in delo k nekemu idealu, ki nas lahko osreči.

Ne prepričujte se z izgovori, da ste prestari, da niste kreativni in podobno. Izgovori vas bodo le ovirali na poti do cilja. Ne bojte se sprememb, obvladovanje sprememb vam bo dalo samozavest.

Pripravite se kot maratonec!

Delajte majhne korake. Ne gre za nagovarjanje, da morate danes pustiti službo. Plačevati morate račune, pritrjuje Altucher. Če pogledamo primerjavo z maratoncem – tudi sam se ne loti 42-kilometrskega kroga iz danes na jutri, brez treninga. Preden se poda, opravi več treningov. Vsak dan. Naredite si seznam, kaj si želite doseči. Vsak cilj zapišite. Postanite najboljši prodajalec sanj!

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje