Razmišljate o širitvi svojega poslovanja v Rusijo?

V Ruski federaciji je ogromno priložnosti za slovenska podjetja. Ruski trg je velikanski v primerjavi s slovenskim, trenutno hitro raste in tako ponuja priložnosti v vseh gospodarskih panogah. Če nameravate postati del ruskega gospodarstva, vam lahko pri tem pomagamo.
Razmišljate o širitvi svojega poslovanja v Rusijo?

Dengi, dengi! (Vir slike: freeimages.com)

Velikost ruskega trga pomeni večjo možnost za prodor nanj, hkrati pa ostra konkurenca poskrbi, da na njem ostanejo samo najboljši. Na ruskem trgu je namreč prisotna vsa svetovna konkurenca. 

Rusi cenijo Slovence, saj smo si blizu po kulturi, hkrati pa nas smatrajo za najbolj razvite izmed slovanskih narodov. Ruski poslovneži še vedno prisegajo na sklepanje poslov preko osebnega stika. Tudi jezik igra veliko vlogo v ruskem poslovnem svetu. Ponudba v angleščini bo tako hitreje pristala v košu kot ponudba v ruščini. 

Ruski trg ima zaradi svoje velikosti določene specifike. Npr. količine blaga, ki so za slovenske standarde velike, so za ruski trg pogosto premajhne. Logistika je zaradi velikih razdalj, viznega režima, carine, certifikatov ipd. veliko bolj zapletena kot v Sloveniji. Zgoraj navedeno priiča o tem, da je posle z Rusijo skoraj nemogoče voditi na daljavo. 

Makroekonomski kazalci Ruske federacije za leto 2013:

BDP v mlrd EUR 1.854,2
Rast BDP  4,4 %
Rast zasebne potrošnje 3,7 %
Rast javne potrošnje 2,5 %
Rast investicij

8,5 %

Uvoz v mlrd EUR

271,3

Stopnja rasti uvoza

6,6 %

Vir podatkov: spletna stran slovenskega veleposlaništva v Moskvi

Z vstop na ruski trg lahko izkoristite potencial, ki ga ponuja vaše podjetje, vendar pa takšna poslovna odločitev brez ustreznih informacij ne bo obrodila želenih sadov.

Če iščete informacije o tem, kako svoje poslovanje razširiti na ruski trg, vam lahko pri tem pomagajo izkušeni ruski podjetniki s katerimi sodelujemo.

Pokličite nas na 031 857 940 ali pišite na info at mladipodjetnik.si za več informacij.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje