Razmišljate o širitvi svojega poslovanja v Rusijo?

V Ruski federaciji je ogromno priložnosti za slovenska podjetja. Ruski trg je velikanski v primerjavi s slovenskim, trenutno hitro raste in tako ponuja priložnosti v vseh gospodarskih panogah. Če nameravate postati del ruskega gospodarstva, vam lahko pri tem pomagamo.
Razmišljate o širitvi svojega poslovanja v Rusijo?

Dengi, dengi! (Vir slike: freeimages.com)

Velikost ruskega trga pomeni večjo možnost za prodor nanj, hkrati pa ostra konkurenca poskrbi, da na njem ostanejo samo najboljši. Na ruskem trgu je namreč prisotna vsa svetovna konkurenca. 

Rusi cenijo Slovence, saj smo si blizu po kulturi, hkrati pa nas smatrajo za najbolj razvite izmed slovanskih narodov. Ruski poslovneži še vedno prisegajo na sklepanje poslov preko osebnega stika. Tudi jezik igra veliko vlogo v ruskem poslovnem svetu. Ponudba v angleščini bo tako hitreje pristala v košu kot ponudba v ruščini. 

Ruski trg ima zaradi svoje velikosti določene specifike. Npr. količine blaga, ki so za slovenske standarde velike, so za ruski trg pogosto premajhne. Logistika je zaradi velikih razdalj, viznega režima, carine, certifikatov ipd. veliko bolj zapletena kot v Sloveniji. Zgoraj navedeno priiča o tem, da je posle z Rusijo skoraj nemogoče voditi na daljavo. 

Makroekonomski kazalci Ruske federacije za leto 2013:

BDP v mlrd EUR 1.854,2
Rast BDP  4,4 %
Rast zasebne potrošnje 3,7 %
Rast javne potrošnje 2,5 %
Rast investicij

8,5 %

Uvoz v mlrd EUR

271,3

Stopnja rasti uvoza

6,6 %

Vir podatkov: spletna stran slovenskega veleposlaništva v Moskvi

Z vstop na ruski trg lahko izkoristite potencial, ki ga ponuja vaše podjetje, vendar pa takšna poslovna odločitev brez ustreznih informacij ne bo obrodila želenih sadov.

Če iščete informacije o tem, kako svoje poslovanje razširiti na ruski trg, vam lahko pri tem pomagajo izkušeni ruski podjetniki s katerimi sodelujemo.

Pokličite nas na 031 857 940 ali pišite na info at mladipodjetnik.si za več informacij.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje