Razmišljate o širitvi svojega poslovanja v Rusijo?

V Ruski federaciji je ogromno priložnosti za slovenska podjetja. Ruski trg je velikanski v primerjavi s slovenskim, trenutno hitro raste in tako ponuja priložnosti v vseh gospodarskih panogah. Če nameravate postati del ruskega gospodarstva, vam lahko pri tem pomagamo.
Razmišljate o širitvi svojega poslovanja v Rusijo?

Dengi, dengi! (Vir slike: freeimages.com)

Velikost ruskega trga pomeni večjo možnost za prodor nanj, hkrati pa ostra konkurenca poskrbi, da na njem ostanejo samo najboljši. Na ruskem trgu je namreč prisotna vsa svetovna konkurenca. 

Rusi cenijo Slovence, saj smo si blizu po kulturi, hkrati pa nas smatrajo za najbolj razvite izmed slovanskih narodov. Ruski poslovneži še vedno prisegajo na sklepanje poslov preko osebnega stika. Tudi jezik igra veliko vlogo v ruskem poslovnem svetu. Ponudba v angleščini bo tako hitreje pristala v košu kot ponudba v ruščini. 

Ruski trg ima zaradi svoje velikosti določene specifike. Npr. količine blaga, ki so za slovenske standarde velike, so za ruski trg pogosto premajhne. Logistika je zaradi velikih razdalj, viznega režima, carine, certifikatov ipd. veliko bolj zapletena kot v Sloveniji. Zgoraj navedeno priiča o tem, da je posle z Rusijo skoraj nemogoče voditi na daljavo. 

Makroekonomski kazalci Ruske federacije za leto 2013:

BDP v mlrd EUR 1.854,2
Rast BDP  4,4 %
Rast zasebne potrošnje 3,7 %
Rast javne potrošnje 2,5 %
Rast investicij

8,5 %

Uvoz v mlrd EUR

271,3

Stopnja rasti uvoza

6,6 %

Vir podatkov: spletna stran slovenskega veleposlaništva v Moskvi

Z vstop na ruski trg lahko izkoristite potencial, ki ga ponuja vaše podjetje, vendar pa takšna poslovna odločitev brez ustreznih informacij ne bo obrodila želenih sadov.

Če iščete informacije o tem, kako svoje poslovanje razširiti na ruski trg, vam lahko pri tem pomagajo izkušeni ruski podjetniki s katerimi sodelujemo.

Pokličite nas na 031 857 940 ali pišite na info at mladipodjetnik.si za več informacij.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje