Razpis: Delovna vključenost starejših oseb

Avtor — 03.08.2014
Zavod za zaposlovanje je za delodajalce pripravil nov razpis, v okviru katerega namerava finančno podpreti vključevanje starejših oseb v delo. Finančna spodbuda namreč zajema zaposlitev določenih skupin brezposelnih oseb s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.
Razpis: Delovna vključenost starejših oseb

Razpis: Delovna vključenost starejših oseb (Vir slike: Freeimages.com)

Namen javnega povabila je spodbujanje zaposlovanja in povečanje zaposlitvenih možnosti brezposelnih oseb iz ciljne skupine. Dodana vrednost programa je ponovna vključitev oseb v delovno okolje, zmanjšanje socialne izključenosti in revščine, prispevek k doseganju čim hitrejše in stabilne zaposljivosti ciljne skupine, kot tudi zmanjševanje neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Ponudbo za izvedbo projekta v okviru programa »Delovna vključenost starejših oseb« lahko odda delodajalec, registriran kot pravna ali fizična oseba za opravljanje dejavnosti ter kot samostojni poslovni subjekt s svojo matično številko.

Cilj javnega povabila:

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

  • omogočiti 760 zaposlitev brezposelnih oseb iz ciljne skupine za neprekinjeno obdobje vsaj dvanajst mesecev in polni delovni čas ali krajši v skladu z odločbo o invalidnosti,
  • v projekte v okviru programa subvencionirati vsaj 55 odstotkov zaposlitev žensk,
  • ohraniti vsaj 30 odstotkov delovnih mest dvanajst mesecev po zaključku subvencionirane zaposlitve.

Povabilo je odprto od objave do porabe razpoložljivih sredstev, vendar najdlje do 30. septembra 2014. Na voljo je 3.800.000 evrov sredstev.

Vir: ZRSZ


Oznake: , , , ,