Razpis: Dolgoročni krediti in garancije

V Uradnem listu RS je bil objavljen Razpis za dolgoročne kredite ter garancije za dolgoročne kredite za začetne investicije mikro, malih in srednje velikih podjetij ter za sofinanciranje manjših začetnih investicij in subvencioniranje obrestne mere za bančne kredite v letu 2013.
Razpis: Dolgoročni krediti in garancije

Razpis: Dolgoročni krediti in garancije (Vir slike: sxc.hu)

Na podlagi poslovnika »Splošni pogoji delovanja Garancijske sheme za Pomurje« Regionalna razvojna agencija Mura d.o.o. iz Murske Sobote v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS pripravlja nov kombiniran razpis za dolgoročne kredite ter garancije za dolgoročne kredite za začetne investicije mikro, malih in srednje velikih podjetij ter za sofinanciranje manjših začetnih investicij in subvencioniranje obrestne mere za bančne kredite v letu 2013.

Pogoji kreditiranja naj temeljijo na naslednji osnovi:

  • Kreditni potencial: do višine 1,8 mio evrov, v razmerju 1:3 (en del RRA Mura, trije deli banka);
  • Obrestna mera depozita: min. 0,1 odstotka letno nominalno;
  • Ročnost depozitov je enaka ročnosti kreditov, to je max. 8 let;
  • Višina kredita: max. znesek 94.500 evrov;
  • Nepovratna sredstva MGRT: max. višina odobritve nepovratnih sredstev je 30 % od skupno zaprošenih sredstev (od posojila in nepovratnih sredstev – 135.000 evrov), t. j. 40.500 evrov;
  • Skupna obrestna mera bo upravičencem subvencionirana v obliki refundacije sredstev, in sicer v višini do največ 2,5 odstotnih točk;
  • Nadomestilo za odobritev kredita: po tarifi nadomestil banke;
  • Zavarovanje: 50 % vrednosti kredita (brez obresti, samo glavnica) zavaruje RRA Mura iz GSP, ostali znesek kredita zavaruje kreditojemalec po pogojih banke.

Pisno ponudbo s pogoji kreditiranja podjetij za leto 2013 je potrebno poslati v roku 8 dni od objave poziva.

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

V primeru prevelikega odstopanja med bančnimi ponudbami vas bodo poklicali k popravku oziroma primerjalni ponudbi na ravni ostalih ponudb. Če bodo ponudbe bank tudi po usklajevanju odstopale za več kot 1,5 odstotnih točk, bodo te ponudbe izločili.

Ponudba naj vsebuje: 1. Obrestno mero za kredit podjetju in 2. Stroške odobritve kredita.

Vir: Uradni list

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje