Razpis: Dolgoročni krediti in garancije

V Uradnem listu RS je bil objavljen Razpis za dolgoročne kredite ter garancije za dolgoročne kredite za začetne investicije mikro, malih in srednje velikih podjetij ter za sofinanciranje manjših začetnih investicij in subvencioniranje obrestne mere za bančne kredite v letu 2013.
Razpis: Dolgoročni krediti in garancije

Razpis: Dolgoročni krediti in garancije (Vir slike: sxc.hu)

Na podlagi poslovnika »Splošni pogoji delovanja Garancijske sheme za Pomurje« Regionalna razvojna agencija Mura d.o.o. iz Murske Sobote v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS pripravlja nov kombiniran razpis za dolgoročne kredite ter garancije za dolgoročne kredite za začetne investicije mikro, malih in srednje velikih podjetij ter za sofinanciranje manjših začetnih investicij in subvencioniranje obrestne mere za bančne kredite v letu 2013.

Pogoji kreditiranja naj temeljijo na naslednji osnovi:

  • Kreditni potencial: do višine 1,8 mio evrov, v razmerju 1:3 (en del RRA Mura, trije deli banka);
  • Obrestna mera depozita: min. 0,1 odstotka letno nominalno;
  • Ročnost depozitov je enaka ročnosti kreditov, to je max. 8 let;
  • Višina kredita: max. znesek 94.500 evrov;
  • Nepovratna sredstva MGRT: max. višina odobritve nepovratnih sredstev je 30 % od skupno zaprošenih sredstev (od posojila in nepovratnih sredstev – 135.000 evrov), t. j. 40.500 evrov;
  • Skupna obrestna mera bo upravičencem subvencionirana v obliki refundacije sredstev, in sicer v višini do največ 2,5 odstotnih točk;
  • Nadomestilo za odobritev kredita: po tarifi nadomestil banke;
  • Zavarovanje: 50 % vrednosti kredita (brez obresti, samo glavnica) zavaruje RRA Mura iz GSP, ostali znesek kredita zavaruje kreditojemalec po pogojih banke.

Pisno ponudbo s pogoji kreditiranja podjetij za leto 2013 je potrebno poslati v roku 8 dni od objave poziva.

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

V primeru prevelikega odstopanja med bančnimi ponudbami vas bodo poklicali k popravku oziroma primerjalni ponudbi na ravni ostalih ponudb. Če bodo ponudbe bank tudi po usklajevanju odstopale za več kot 1,5 odstotnih točk, bodo te ponudbe izločili.

Ponudba naj vsebuje: 1. Obrestno mero za kredit podjetju in 2. Stroške odobritve kredita.

Vir: Uradni list

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje