Razpis: krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo razpis, s katerim nameravajo okrepiti razvojne funkcije v podjetjih z zaposlovanjem in usposabljanjem raziskovalcev v interdisciplinarnih razvojno raziskovalnih skupinah.
Razpis: krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih

Razpis: krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih (Vir slike: sxc.hu)

Cilj javnega razpisa je vzpostavitev razvojno raziskovalnih skupin (RR) v podjetjih, ki še nimajo RR oddelka ali skupine ali v podjetjih, ki načrtujejo krepitev obstoječih RR oddelkov z novo RR skupino na novih razvojno raziskovalnih področjih. Rezultat programa vzpostavitve RR skupine, prijavljenega in odobrenega na javnem razpisu, je vzpostavljena nova RR skupina v podjetju, katero podjetje vpiše v Evidenco izvajalcev raziskovalne in razvojne dejavnosti (evidenca RO) pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvajanja aktivnosti za vzpostavitev nove RR skupine, ki izhaja iz strategije podjetja za krepitev razvojno raziskovalnih sposobnosti (razvojna strategija) in programa razvoja RR skupine.

Prijavitelji lahko za izvajanje razvojne strategije pridobijo sofinanciranje stroškov za več aktivnosti, ki so vezane na delo v novi RR skupini:

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

  • A1: Zaposlitev ali usposabljanje mladih raziskovalcev, ki so vpisani na podiplomski študij;
  • A2: Zaposlitev raziskovalcev iz javnih raziskovalnih organizacij v Sloveniji ter drugih raziskovalnih in visokošolskih organizacij v Sloveniji ali javne ali zasebne raziskovalne organizacije v tujini;
  • A3: Zaposlitev raziskovalcev in strokovnjakov iz Slovenije ali iz tujine;
  • A4: Zaposlitev diplomantov, ki so oziroma bodo zaključili študij II. ali III. stopnje bolonjskega študijskega programa v obdobju od 1. 1. 2013 do izvedene zaposlitve s strani prijavitelja ter zaposlovanje brezposelnih oseb, prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije;
  • A5: Vključevanje že zaposlenih raziskovalcev pri prijavitelju v novo RR skupino.

Upoštevajo se vloge, ki bodo oddane na pošto ali prispele v vložišče ministrstva najkasneje 11. oktobra 2013.

Vir: MGRT

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje