Razpis: Mentorstvo za mlade

Avtor — 20.11.2013
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil javno povabilo za izvajanje programa "Mentorstvo za mlade". Povabilo se delno financira iz Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013.
Posvet za računovodje

Posvet za računovodje (Vir slike: sxc.hu)

Namen javnega povabila je z medgeneracijskim prenosom znanj in izkušenj prispevati k večji zaposljivosti in konkurenčnosti mladih in starejših delavcev.

Z načrtnim mentorstvom skrajšamo čas uvajanja novozaposlenega, mu olajšamo prehod od izobraževanja k zaposlitvi, obenem pa bo novozaposleni po končanem uvajanju bolje usposobljen za opravljanje delovnih nalog.

Cilj programa je vključitev 500 mladih iskalcev prve zaposlitve, starih do 30 let, v izvajanje mentorstva pri izbranih delodajalcih.

Javno povabilo ima dva sklopa:

  • Pri sklopu A bodo izbrani delodajalci osebo zaposlili s pomočjo subvencije za zaposlitev v višini 5.000,00 EUR, in sicer za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev.
  • Pri sklopu B se bo izbranim delodajalcem sofinanciralo izvajanje mentorstva v obliki delitve delovnega mesta med delavcem, ki izpolnjuje zakonsko predpisane pogoje za predčasno oziroma starostno pokojnino ter lahko pridobi pravico do delne pokojnine, in mladim iskalcem prve zaposlitve do 30 let, ki je prijavljen v evidenci brezposelnih oseb pri ZRSZ. Delodajalec bo moral s pomočjo subvencije v višini 3.000,00 EUR za zaposlitev vključeno osebo iz ciljne skupine zaposliti za vsaj polovični delovni čas za obdobje 12 mesecev.

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

Upravičeni stroški javnega povabila so še strošek predhodnega zdravniškega pregleda in strošek mentorja na mesec.

Povabilo bo odprto od 29. 11. 2013 do razdelitve razpoložljivih sredstev oz. najkasneje do 31. 1. 2014. Odpiranje ponudb se bo pričelo 3. 12. 2013

Vir: MDDSZ (.doc datoteka)

Oznake: , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>