Razpis: nadomestitev dela plače – Ilirska Bistrica

Avtor — 12.10.2013
Občina Ilirska Bistrica je razglasila javni razpis, namenjen nadomestitvi dela plače pripravnikom ali novo zaposlenim osebam na območju Občine Ilirska Bistrica, v primerih, ko delodajalec zaposli brezposelno osebo, ki je iskala prvo zaposlitev.
Razpis: nadomestitev dela plače - Ilirska Bistrica

Razpis: nadomestitev dela plače – Ilirska Bistrica (Vir slike: sxc.hu)

Občina želi z nadomestitvijo dela plače povečati možnosti zaposlovanja pripravnikov ali ljudi, ki še niso bili zaposleni, na območju Občine Ilirska Bistrica.

Z zaposlitvijo oseb mora delodajalec odpreti novo zaposlitev. Nove zaposlitve nastale na podlagi zaposlitve pripravnikov oziroma zaposlitve oseb, ki še niso bile zaposlene, za katere se namenja sredstva za nadomestitev dela plače, morajo biti po prenehanju prejemanja nadomestitve dela plače ohranjene vsaj za enako dobo, kot je trajalo prejemanje pomoči.

Finančna sredstva na podlagi tega razpisa in pravilnika lahko pridobi izvajalec – delodajalec, ki izpolnjuje pogoje in, ki v času od 1. 1. 2013 in najkasneje do 31. 12. 2013, realizira zaposlitev pripravnika ali brezposelne osebe, ki išče prvo zaposlitev, na območju Občine Ilirska Bistrica. Nadomestitev dela plače se odobri za dobo enega leta od zaposlitve osebe, za katero je bila odobrena nadomestitev dela plače (oziroma za čas opravljanja pripravništva).

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

Pripravniku oziroma novo zaposleni osebi se nadomesti največ do 50 odstotkov izhodiščne plače (I. bruto) za posamezni tarifni razred po splošni kolektivni pogodbi za gospodarstvo ali za negospodarske dejavnosti glede na to, za katero področje se dodelijo sredstva za nadomestitev dela plače, za katerega je delodajalec uspel s prijavo na razpisu.

Vir: Občina Ilirska Bistrica


Oznake: , , ,