Razpis P2 naj bi bil objavljen še ta mesec

Startup podjetja nestrpno pričakujejo objavo razpisa P2 na katerem lahko pridobijo do 70.000 evrov za prva tri leta razvoja podjetja. Omenjeni razpis bi sicer moral biti objavljen že februarja, ko se je zaključilo tudi prijavljanje na tekmovanje Start:up Slovenija.
Razpis: Pomoč podjetjem, ki so utrpela škodo v poplavah

Razpis: Pomoč podjetjem, ki so utrpela škodo v poplavah (Vir slike: sxc.hu)

Slovenski podjetniški sklad, nacionalna finančna institucija, ki zagotavlja ugodna finančna sredstva za investicijska vlaganja in tekoče poslovanje malih in srednje velikih podjetij, je v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v petek razpisal prvi del garancij za bančne kredite podjetij za podjetja s klasičnimi projekti. Skupaj bodo razpisali 80 milijonov evrov garancij za delno zavarovanje bančnih kreditov za mikro, mala in srednje velika podjetja s hkratnimi subvencijami obrestnih mer. Z omenjenimi sredstvi pomagajo podjetjem hitreje pridobiti bančni kredit in z nižjo, subvencionirano obrestno mero, hkrati pa bankam omogočiti nižjo stopnjo tveganja.

Še ta mesec naj bi objavili tudi drugi del sredstev za garancije za tehnološko inovativne projekte. Maksimalna višina kredita, za katerega lahko podjetje koristi garancijo sklada, je 1,5 milijona evrov, za obratna sredstva pa se kredit giblje med 100.000 in 200.000 evri.

Tudi razpis P2, na katerem lahko pridobijo do 70.000 evrov za prva tri leta razvoja podjetja, naj bi bil objavljen še ta mesec. Na ministrstvu namreč že pripravljajo vse potrebno za objavo razpisa. Ocenjujejo, da naj bi se na razpis prijavilo okoli 150 podjetij: najverjetneje vseh 124 podjetij, ki je bilo prijavljenih na tekmovanje Start:up Slovenija in še nekaj ostalih.

Vir: Dnevnik

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje