Razpis P2 naj bi bil objavljen še ta mesec

Avtor — 11.04.2012
Startup podjetja nestrpno pričakujejo objavo razpisa P2 na katerem lahko pridobijo do 70.000 evrov za prva tri leta razvoja podjetja. Omenjeni razpis bi sicer moral biti objavljen že februarja, ko se je zaključilo tudi prijavljanje na tekmovanje Start:up Slovenija.
Razpis P2 naj bi bil objavljen še ta mesec

Razpis P2 naj bi bil objavljen še ta mesec (Vir slike: sxc.hu)

Slovenski podjetniški sklad, nacionalna finančna institucija, ki zagotavlja ugodna finančna sredstva za investicijska vlaganja in tekoče poslovanje malih in srednje velikih podjetij, je v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v petek razpisal prvi del garancij za bančne kredite podjetij za podjetja s klasičnimi projekti. Skupaj bodo razpisali 80 milijonov evrov garancij za delno zavarovanje bančnih kreditov za mikro, mala in srednje velika podjetja s hkratnimi subvencijami obrestnih mer. Z omenjenimi sredstvi pomagajo podjetjem hitreje pridobiti bančni kredit in z nižjo, subvencionirano obrestno mero, hkrati pa bankam omogočiti nižjo stopnjo tveganja.

Še ta mesec naj bi objavili tudi drugi del sredstev za garancije za tehnološko inovativne projekte. Maksimalna višina kredita, za katerega lahko podjetje koristi garancijo sklada, je 1,5 milijona evrov, za obratna sredstva pa se kredit giblje med 100.000 in 200.000 evri.

Tudi razpis P2, na katerem lahko pridobijo do 70.000 evrov za prva tri leta razvoja podjetja, naj bi bil objavljen še ta mesec. Na ministrstvu namreč že pripravljajo vse potrebno za objavo razpisa. Ocenjujejo, da naj bi se na razpis prijavilo okoli 150 podjetij: najverjetneje vseh 124 podjetij, ki je bilo prijavljenih na tekmovanje Start:up Slovenija in še nekaj ostalih.

Vir: Dnevnik

Oznake: ,