Razpis: Pomoč pri pridobitvi investicije tveganega kapitala

Avtor — 02.08.2013

V Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju objavljajo razpis, preko katerega bodo podprli 10 startup podjetij, da pridobijo investicijo tveganega kapitala. Nudili vam bodo pomoč pri poslovnem načrtu, ki bo prepričal investitorja, in vas pripravili na pogovor z investitorjem.

Razpis: Pomoč pri pridobitvi investicije tveganega kapitala

Razpis: Pomoč pri pridobitvi investicije tveganega kapitala. (Vir slike: sxc.hu)

Skupaj z ekipo LUI boste sestavili in vadili kratko predstavitev, ki vam bo pomagala, da boste naredili vtis na investitorje in bili sproščeni. Organiziran bo tudi sestanek z investitorjem.

Če imate startup podjetje, ustanovljeno v letošnjem letu, in imate vsaj enega zaposlenega, če je vaš tehnološki ali netehnološki projekt inovativen in ima visok tržni potencial, če ste ekipa, ki bo znala projekt izpeljati – ste pravi.

Namen in cilj razpisa

Sredstva razpisa so namenjena podpori novoustanovljenim podjetjem, da pridobijo investicijo tveganega kapitala. Podpora predvideva:

  1. Pomoč pri pripravi poslovnega načrta, ki bo prepričal investitorja. Pri pripravi vašega poslovnega načrta bo sodelovalo več strokovnjakov z različnih področij, ki se bodo potrudili, da bo cilj – prepričati investitorja – dosežen. Aktivnosti bodo izvedene do konca septembra.
  2. Pripravo na pogovor z investitorjem in trening za uspešno predstavitev pred investitorjem. Podjetniške ekipe bodo deležne intenzivnega treninga za učinkovito kratko predstavitev, ki bo spremljana z video kamero. V primeru pomanjkanja samozavesti in treme se bo izvajal tudi coaching. Aktivnosti bodo izvedene do konca septembra.
  3. Organizacijo sestanka z investitorjem. Ljubljanski univerzitetni inkubator bo za podjetniško ekipo organiziral sestanek z investitorjem v septembru ali oktobru.

Predmet razpisa

Več o vseh razpisih, o katerih smo pisali, si preberite v rubriki Razpisi.

Preko razpisa bo LUI podprl 10 podjetij, ustanovljenih v letu 2013, z vsaj enim zaposlenim za polni delovni čas. Vsako bo prejelo storitve LUI v protivrednosti 1500 EUR za 100-% pokritje stroškov svetovanja in pomoči pri izdelavi ali izboljšavi poslovnega načrta, pripravo in trening za uspešno predstavitev ter organizacijo sestanka z investitorjem.

Pogoji sodelovanja in kriteriji izbire

Prijavijo se lahko podjetja, ustanovljena leta 2013, ki imajo vsaj enega zaposlenega za polni delovni čas. Poslovna ideja, ki se realizira znotraj podjetja, je lahko tehnološka ali netehnološka, mora pa biti dovolj razvita, inovativna z visokim tržnim potencialom in s kompetentnim timom. Podjetja, ki že dobivajo podporo iz razpisa INO 2013, niso upravičena do podpore na tem razpisu.

Prijava in rok za oddajo prijave

Rok za oddajo prijav je od 29. 7. do 23. 9. 2013. Prijavite se po elektronski pošti na naslov info@lui.uni-lj.si in v zadevo pripišite »Pomoč pri pridobitvi investicije tveganega kapitala«. Do vaših prijav na navedenem elektronskem naslovu bosta dostopala dr. Lidija Honzak in Matej Stevanovič.

Dodatne informacije v zvezi z razpisom so do zaključka razpisa na voljo na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju na info@lui.uni-lj.si ali pa na telefonski številki 01 620 34 80.

Vir: lui.si


Oznake: , , ,