BLOG MARKETING DELAVNICA

Razpis: Posojila in garancije za Dolenjsko

Vabljeni k prijavi na razpis dolgoročnih posojil in garancij Garancijske sheme za Dolenjsko (GSD) za leto 2013. Razpisana so dolgoročna posojila v predvidenem skupnem znesku 3.137.500,00 EUR in garancije za ta posojila v predvidenem skupnem znesku 1.568.750,00 EUR.
Razpis: Posojila in garancije za Dolenjsko

Razpis: Posojila in garancije za Dolenjsko (Vir slike: sxc.hu)

RC GSD za pospeševanje razvoja majhnih gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov ter fizičnih oseb, ki imajo registrirano dopolnilno dejavnost na kmetiji, razpisuje:

 • dolgoročna posojila v predvidenem skupnem znesku 3.137.500,00 EUR,
 • garancije za ta posojila v predvidenem skupnem znesku 1.568.750,00 EUR.

Višina razpisanih sredstev se lahko spremeni v primeru dodatnih vplačil občin, ki sodelujejo v razpisu, oziroma s prenosom neporabljenih sredstev iz razpisa posojil za nova delovna mesta in obratna sredstva (Mikrokrediti) za leto 2013.

Razpis je med drugim namenjen tudi za samostojne podjetnike.

Posojila in garancije se dodelijo praviloma iz sredstev občine, v kateri ima prosilec svoj sedež. Izjemoma se lahko posojilo odobri iz sredstev druge občine v regiji JV Slovenija, v kolikor ima prosilec v tej občini poslovno enoto, v kateri zaposluje vsaj 1/2 zaposlenih oseb (s stalnim bivališčem v omenjeni občini) za nedoločen čas in se tudi investicija izvaja v omenjeni občini.

Upravičeni stroški:

 • Stroški materialnih investicij, ki pomenijo stroške nakupa opreme, gradbenih strojev, cestno prevoznih sredstev ter stroške izgradnje, adaptacije in nakupa poslovnih prostorov.
 • Stroški nematerialnih investicij, ki pomenijo prenos tehnologije v obliki patentiranih pravic, licenc, znanja in nepatentiranega tehničnega znanja.
 • Stroški za obratna sredstva, ki pomenijo stroške nakupa materiala, blaga, storitev, promocije, plač, in stroški testiranja.

Upravičeni so stroški, ki so nastali od 1. 1. 2013 dalje.

Vir: RC-NM

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

  Oznake: , , , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

  27.09.2017 od 13:00 do 16:00
  MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

  Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
  Preberite več >>

  Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

  27.09.2017 od 13:00 do 16:00
  Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

  Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
  Preberite več >>

  Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

  13.10.2017 od 9:00 do 17:00
  Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

  Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
  Preberite več >>

  MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

  27.10.2017 od 14:00 do 18:00
  MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

  Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje