Razpis: Pospeševanje podjetništva v občini Brežice

Avtor — 25.08.2013
Občina Brežice vabi k prijavi na razpis za pospeševanje razvoja podjetništva za leto 2013. Rok za prijavo na razpis, ki je namenjen predvsem mikro in majhnim družbam ter samostojnim podjetnikom s sedežem v Občini Brežice, je do vključno 15. septembra 2013.
Razpis: Pospeševanje podjetništva v občini Brežice

Razpis: Pospeševanje podjetništva v občini Brežice (Vir slike: sxc.hu)

Predmet javnega razpisa je:

  • namen A: sofinanciranje investicij (95.000 evrov)
  • namen B: sofinanciranje stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo (20.000 evrov)
  • namen C: sofinanciranje stroškov povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predstavitev inovativnih proizvodov in storitev (5.000 evrov) 
  • namen D: subvencioniranje najemnin v starem mestne jedru (10.000 evrov)

Do sredstev za razvoj so upravičene mikro in majhne družbe ter samostojni podjetniki posamezniki s sedežem v Občini Brežice in krajem investicije na območju občine Brežice. 

Do sredstev so prav tako upravičena mikro in majhna podjetja ter samostojni podjetniki posamezniki, ki imajo sedež dejavnosti izven Občine Brežice, kolikor ima poslovno enoto v Občini Brežice, v kateri zaposluje najmanj dve tretjini oseb za nedoločen čas iz Občine Brežice (stalno bivališče) in investira na območju Občine Brežice.

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

Pri namenu D so upravičenci mikro in majhna podjetja, ki so pričela z dejavnostjo v starem mestnem jedru po 1. juliju 2012. Do subvencije niso upravičena podjetja, ki v starem mestnem jedru izvajajo dejavnost gostinstva in trgovine, razen trgovine z lokalnimi proizvodi domače obrti in ekološko pridelane hrane.

Vir: Občina Brežice


Oznake: , ,