Razpis: »Prvi izziv«

Avtor — 24.08.2012
Zavod RS za zaposlovanje je objavil Javno povabilo »Prvi izziv«, namenjen zaposlovanju brezposelnih oseb, mlajših od 30 let, kar jim bo omogočilo integracijo v delovno okolje in izboljšalo zaposlitvene možnosti. Od 25.9. dalje ni več potrebno, da so osebe na Zavodu prijavljene vsaj 3 mesece.
Razpis: »Prvi izziv«

Razpis: »Prvi izziv« (Vir slike: sxc.hu)

S 25.9. 2012 so v veljavo stopile spremembe pogojev za pridobitev subvencije. Od takrat dalje ni več potrebno, da je oseba pred predvideno zaposlitvijo 3 mesece prijavljena v evidencah kot brezposelna oseba (Vir: ZRSZ).

Predmet javnega povabila je zbiranje ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa »Prvi izziv«, ki obsega vključevanje brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencioniranje zaposlitev za  obdobje najmanj 15 mesecev z vključujočim trimesečnim poskusnim delom (3+12 mesecev).

Cilji javnega povabila

  • omogočiti 1240 zaposlitev brezposelnih oseb iz ciljne skupine za obdobje vsaj 15 mesecev neprekinjeno z vključujočim trimesečnim poskusnim delom, za polni delovni čas oziroma v skladu z odločbo o invalidnosti,
  • v projekte v okviru programa »Prvi izziv« vključiti vsaj 55 % žensk,
  • ohraniti vsaj 30 % delovnih mest 12 mesecev po zaključku projektov delodajalcev.

Upravičenci

Ponudbo za izvedbo projekta v okviru programa »Prvi izziv« lahko odda delodajalec, pravna ali fizična oseba, registrirana za opravljanje dejavnosti v Republiki Sloveniji, ki izpolnjuje pogoje, navedene v javnem povabilu, ki bo brezposelne osebe iz ciljne skupine zaposlil za obdobje najmanj 15 mesecev neprekinjeno z vključujočim trimesečnim poskusnim delom za polni delovni čas 40 ur tedensko oziroma sorazmerno manj v skladu z odločbo o invalidnosti.

Omejitve

Delodajalci lahko oddajo eno ali več ponudb. Število možnih vključitev brezposelnih oseb pri delodajalcu je omejeno in odvisno od števila oseb, ki jih ima prijavljene v obvezna socialna zavarovanja na zadnji dan v mesecu pred mesecem oddaje ponudbe na javno povabilo, ter znaša:

  • 1 prijavljena oseba: največ 2 subvencionirani zaposlitvi;
  • od 2 do 5 prijavljenih oseb: največ 3 subvencionirane zaposlitve;
  • 6 ali več prijavljenih oseb: največ 5 subvencioniranih zaposlitev.

Upravičeni stroški in višina subvencije

Upravičen strošek izvedbe projekta v okviru programa »Prvi izziv« je subvencija za zaposlitev, ki se delodajalcu izplača na podlagi dokazil o zaposlitvi v dveh delih, in sicer:

  • za čas poskusnega dela po sklenitvi pogodbe o zaposlitvi med delodajalcem in vključeno brezposelno osebo,
  • ­ za preostali čas zaposlitve prvi naslednji mesec po poteku poskusnega dela.

Prvi del subvencije, ki se dodeli za čas poskusnega dela, znaša 2.250,00 EUR (750,00 EUR za vsakega od treh mesecev), drugi del subvencije, ki se dodeli za preostali del 15-mesečne zaposlitve, znaša 5000 EUR na osebo za poln delovni čas oziroma sorazmerno manj glede na delovni čas za zaposlitev invalida v skladu z odločbo o invalidnosti.

Vir: Tiko Pro in ZRSZ

Poglejte si tudi druge aktualne razpise!

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje