Razpis: razširitev ciljne skupine za usposabljanje

Avtor — 25.05.2012
Od 15. 5. 2012 velja razširitev ciljne skupine brezposelnih za usposabljanje na delovnem mestu. Tako se po novem v usposabljanje lahko vključijo brezposelni, ki so najmanj 3 mesece neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih pri Zavodu.
Razpis: razširitev ciljne skupine za usposabljanje

Razpis: razširitev ciljne skupine za usposabljanje (Vir slike: sxc.hu)

Javno povabilo za usposabljanje na delovnem mestu je bilo objavljeno 1. 3. 2012. Z namenom, da bi zagotovili večje število vključitev, je bila 15. 5. 2012 razširjena ciljna skupina brezposelnih za usposabljanje na delovnem mestu. Tako se po novem v omenjeno usposabljanje lahko vključijo brezposelni, ki so najmanj tri mesece neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih pri Zavodu. V tem letu je predvidenih 3.324 vključitev.

Doslej so se v usposabljanje na delovnem mestu lahko vključevali brezposelni, ki so bili najmanj tri mesece prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu in so iskali prvo zaposlitev, so ostali brez dela zaradi stečaja oziroma trajnih presežkov ali so imeli na dan 1. 3. 2012 stalno prebivališče v Pokolpju.

Razširitev ciljne skupine velja za vse ponudbe delodajalcev, prejete od 15. 5. 2012. To pomeni, da že velja tudi za ponudbe, ki smo jih v okviru javnega povabila za usposabljanje na delovnem mestu na naših območnih službah prejeli danes, v torek, 15. 5. 2012.

Vir: ZRSZ


Oznake: ,