Razpis: Socialno podjetništvo v Pomurski regiji

Avtor — 31.03.2013
Javni razpis za spodbujanje projektov socialnega podjetništva v Pomurski regiji je namenjen sofinanciranju večletnih projektov, ki bodo izkazovali trajno opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva ali trajno zaposlovanje oseb iz ranljivih ciljnih skupin.
Razpis: Socialno podjetništvo v Pomurski regiji

Razpis: Socialno podjetništvo v Pomurski regiji (Vir slike: FreeFoto.com)

Projekti morajo razvijati tržne dejavnosti (proizvodnjo, prodajo proizvodov ali storitev) in prispevati k ustvarjanju delovnih mest, socialni integraciji in poklicni reintegraciji ranljivih skupin na trgu dela ter krepiti inovativno sposobnost družbe za reševanje socialnih, gospodarskih, okoljskih in drugih problemov.

Članek: Socialno podjetje (so.p.) >>

Upravičene stroške predstavljajo:

a) stroški dela zaposlenih iz ranljivih ciljnih skupin: bruto plača, regres za letni dopust, malica in prevoz na delo in z dela,

  b) stroški nakupa strojev in opreme, potrebnih za opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva,

  c) stroški najema poslovnih prostorov, v katerih se opravlja dejavnost socialnega podjetništva.

  Nakup strojev in opreme je upravičen le v primeru, da je ta utemeljen in nujno potreben za opravljanje dejavnosti socialnega podjetništva. Prejemnik sredstev stroje in opremo, za katere je dobil sredstva državne pomoči, ne sme odsvojiti še nadaljnja tri leta po zaključku projekta.

  Na razpis se lahko prijavijo podjetja, ki so registrirana kot socialna podjetja po Zakonu o socialnem podjetništvu RS (Uradni list RS, št. 20/11 – v nadaljevanju ZSocP) in izpolnjujejo še dodatne pogoje.

  Prvi rok za oddajo prijav je 30. dan od objave tega javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije, zadnji rok za oddajo vloge na tem javnem razpisu je 15. 12. 2013. V primeru, da bodo vsa razpisana sredstva porabljena pred zadnjim rokom za oddajo vloge, bo ministrstvo objavilo zaprtje razpisa v Uradnem listu RS.

  Vir: MGRT

  Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

  Oznake: , , ,
  Iskanje
  MP izobraževanja
  MP svetovanje

  Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

  Preberite več >>
  Pravno svetovanje

  Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

  Preberite več >>
  Vse za podjetje