Razpis: Sofinanciranje kadrovskih štipendij

Avtor — 16.08.2013
Tudi v šolskem/študijskem letu 2013/14 lahko delodajalci izkoristite finančno pomoč Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije pri sofinanciranju kadrovskih štipendij. V ta namen bo na voljo 2.000.000 evrov sredstev, in sicer do porabe sredstev, toda najdlje do vključno 31. marca 2014.
V tem tednu dva nova razpisa

V tem tednu dva nova razpisa (Vir slike: Freeimages.com)

Kljub hudemu pomanjkanju služb, še posebej med mladimi iskalci prve zaposlitve, je zadnje čase opaziti znaten porast števila neizkoriščenih kadrovskih štipendij, ki jih ponujajo slovenska podjetja. Veliko podjetij, pa tudi študentov, se namreč ne zaveda prednosti, ki jih prinaša kadrovsko štipendiranje.

Kadrovske štipendije podjetju omogočajo, da mlad delovni kader, torej dijake in študente, izobrazijo in oblikujejo po svojih preferencah, pri čemer Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije delodajalcu sofinancira 50 odstotkov dodeljene kadrovske štipendije. S tem si zagotovijo ustrezno kvalificirano delovno silo, kar močno pripomore k nadaljnjemu razvoju podjetja, štipendist pa si zagotovi takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju.

Preberite članek: Ali vaše podjetje že nudi kadrovske štipendije? >>

Štipenditor lahko uveljavlja sofinanciranje kadrovske štipendije za zneske kadrovskih štipendij, ki jih je oziroma jih bo izplačal na podlagi sklenjene pogodbe s štipendistom, za katerega mu je odobreno sofinanciranje.

Štipenditor lahko uveljavlja sofinanciranje kadrovske štipendije eno leto za posamezen letnik na isti ravni izobraževanja štipendista, razen v zadnjem letniku srednjih šol, ko za mesec julij in avgust ni upravičen do sofinanciranja. Štipenditor lahko uveljavlja sofinanciranje kadrovske štipendije tudi v času absolventskega staža štipendista do diplome, vendar v celotni dobi izobraževanja največ eno študijsko leto.

Rok prijave je določen kot odprti rok prijave in prične teči na dan objave javnega razpisa v Uradnem listu RS ter traja do porabe sredstev, vendar najdlje do vključno 31. marca 2014.

Vir: Sklad-kadri

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

Oznake: , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>