Razpis: sofinanciranje obrestnih mer za podjetnike

Avtor — 22.09.2014
Mariborska razvojna agencija p.o. je objavila razpis za sofinanciranje obrestne mere za obstoječe kredite mikro, malih in srednje velikih gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov ter zadrug. Na razpis se lahko prijavite do 26. septembra.
Razpis: sofinanciranje obrestnih mer za podjetnike

Razpis: sofinanciranje obrestnih mer za podjetnike (Vir slike: Freeimages.com)

Subvencija predstavlja do 50 odstotkov skupne obrestne mere za kredite, ki v času izvajanja tega razpisa še niso zapadli. Upravičenci bodo subvencijo obrestne mere lahko koristili za obdobje od 1. januarja 2013 do 30. junija 2014, oziroma do porabe sredstev namenjenih za subvencioniranje.

Razpis je namenjen gospodarskim subjektom, ki delujejo na območju občin Kungota, Hoče – Slivnica, Mestne občine Maribor, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi.

Rok za oddajo vloge je 26. september 2014, do 14. ure.

Javni razpis je namenjen reševanju problema povečevanja stroškov financiranja, s katerim se srečujejo manjša podjetja v upravičenem območju. Namenjen je premostitvi bančnega krča s ciljem preprečiti finančno izključenost predvsem mikro in malih podjetij. Pričakovani ugodni učinki bodo vplivali na ohranitev delovnih mest v obstoječih podjetjih, povečanje zaposlenosti in znižanje stopnje brezposelnosti v upravičenem območju.

Vir: MRA

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!


Oznake: , , , , , ,