Razpis: Ugodni krediti z garancijami

Avtor — 13.06.2013
Predmet Javnega razpisa za ugodne kredite podjetništvu z garancijami Garancijske sheme Posavje za leto 2013 je dodeljevanje ugodnih kreditov z garancijami Regionalne razvojne agencije Posavje (RRA Posavje) v okviru Garancijske sheme Posavje (GSP).
Razpis: Ugodni krediti z garancijami

Razpis: Ugodni krediti z garancijami (Vir slike: sxc.hu)

Namen javnega razpisa je spodbujanje podjetij za izvedbo operacij, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja ter širitev dejavnosti in izboljšanje financiranja obratnih sredstev v težjih gospodarskih razmerah. Ugodnost kredita je izražena v nižji obrestni meri, ročnosti posojila in možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kredita. Garancija RRA Posavja predstavlja povečano možnost pridobitve kredita za tista podjetja, ki nimajo zadostnih jamstev za zavarovanje bančnega kredita.

Ugodni krediti z garancijami se dodeljujejo s sledečimi nameni:

  1. Za obstoječe MSP-je: spodbujanje podjetij v razvojne investicije, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja ter širitev dejavnosti. 
  2. Za MSP-je s statusom novega podjetja: reševanje manjših likvidnostnih težav in zagotavljanje nemotenega tekočega poslovanja MSP-jev.

Na razpis se lahko prijavijo gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in obrtniki, registrirani po Zakonu o gospodarskih družbah, ki so:

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

  • obstoječa mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju MSP), ki so registrirana več kot 18 mesecev od dneva oddaje vloge, 
  • MSP-ji s statusom novega podjetja, ki ni registrirano več kot 18 mesecev od dneva oddaje vloge in izplačuje plače (za samostojne podjetnike prispevke) vsaj zadnja 2 meseca.

Oznake: , , ,