Razpis: Usposabljanje na delovnem mestu 2015

Avtor — 12.03.2015
Letos se bo ponovil ukrep za zmanjšanje brezposelnosti "Usposabljanje na delovnem mestu", v katerega naj bi se vključilo 4.250 oseb. Za ukrep bo na voljo 8 milijonov evrov. Oddaja ponudb na javno povabilo je mogoča najdlje do 1. julija 2015 oziroma do porabe sredstev.
Razpis: Usposabljanje na delovnem mestu 2015

Usposabljanje na delovnem mestu 2015 (Vir slike: Freeimages.com)

Zavod za zaposlovanje je objavil javno povabilo za ukrep proti brezposelnosti Usposabljanje na delovnem mestu 2015. Namen javnega povabila je izvedba projektov usposabljanja na delovnem mestu za brezposelne osebe, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb na Zavodu najmanj 3 mesece ter spadajo v ciljno skupino javnega povabila.

Program omogoča, da delodajalec pred zaposlitvijo brezposelno osebo spozna v konkretni delovni situaciji in jo za predvideno delovno mesto usposobi v skladu s programom usposabljanja, ki ga predlaga v ponudbi.  

Usposabljanje traja:

  • en mesec (za preprosta delovna mesta), 
  • dva meseca (za zahtevnejša delovna mesta),
  • za osebe, mlajše od 30 let pa lahko tri mesece. 

Udeleženec se v skladu s programom in ob zagotovljenem mentorstvu usposablja praviloma polni delovni čas. En mentor lahko hkrati usposablja največ 5 udeležencev.

Spodbude delodajalcem za zaposlitev mladih >>

Delodajalec/mentor dobi povrnjene upravičene stroške izvedbe usposabljanja:

  • 244,00 EUR, če usposabljanje traja 1 mesec,
  • 369,00 EUR, če usposabljanje traja 2 meseca,
  • 492,00 EUR, če usposabljanje traja 3 mesece.

Udeleženec pa prejme dodatek za aktivnost (3 evre na uro) in dodatek za prevoz (0,13 evra na kilometer). 

Po podpisu pogodbe o izvedbi usposabljanja je potrebno predlagano brezposelno osebo napotiti na predhodni zdravniški pregled. Osebo mora delodajalec za vsak koledarski mesec, v katerem poteka usposabljanje, zavarovati za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu. 

Vir: Javno povabilo ZRSZ: Usposabljanje na delovnem mestu 2015

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje