Razpis Zaposli.me odslej na voljo vsem slovenskim delodajalcem

Avtor — 05.09.2014
V okviru razpisa Zaposli.me bo po novem subvencija za zaposlitev brezposelnih v višini 5 tisoč evrov na voljo za delodajalce iz vse Slovenije. Na voljo je 4,8 milijona evrov sredstev, zagotovljenih iz proračuna Republike Slovenije.
Razpis Zaposli.me odslej na voljo vsem slovenskim delodajalcem

Razpis Zaposli.me odslej na voljo vsem slovenskim delodajalcem (Vir slike: Freeimages.com)

V javnem razpisu, ki je bil objavljen 14. avgusta 2014, je dne 5. septembra 2014 prišlo do manjših sprememb. Po novem je subvencija za zaposlitev brezposelnih v višini 5 tisoč evrov namreč namenjena delodajalcem iz vse Slovenije.

Delodajalci, izbrani na javnem povabilu, ki bodo osebe zaposlili za vsaj eno leto, bodo prejeli subvencijo za zaposlitev višini 5 tisoč evrov na osebo oziroma sorazmerno manj, če bodo zaposlili invalida, ki lahko dela le krajši delovni čas.

Ciljna skupina so brezposelne osebe, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

Preverite tudi ostale trenutno aktualne razpise!

  • so dolgotrajno brezposelne, tj. vsaj 12 mesecev,
  • nimajo dokončanega srednjega izobraževanja,
  • so mlajše od 30 let in brezposelne vsaj 6 mesecev,
  • so starejše od 50 let in brezposelne vsaj 3 mesece,
  • iščejo prvo zaposlitev in so pridobile strokovno ali poklicno izobrazbo pred manj kot 2 letoma in so brezposelne vsaj 6 mesecev,
  • so invalidi ali
  • so pripadniki etnične manjšine Romov.

Delodajalci lahko kandidirajo na enega od dveh sklopov:

sklop A: kandidirajo lahko delodajalci, ki so registrirani za opravljanje dejavnosti vsaj 12 mesecev in imajo s pogodbo o zaposlitvi zaposleno vsaj eno osebo, ali so samozaposlena oseba, ki nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi pri drugem poslovnem subjektu za več kot polovico polnega delovnega časa;

sklop B: kandidirajo lahko delodajalci, ki imajo sedež ali registrirano poslovno enoto na problemskem območju RS z visoko brezposelnostjo, kjer dejansko izvajajo dejavnost in kjer bodo osebe tudi zaposlili ter so bili v roku največ 36 mesecev po uvedbi stečaja ali likvidacije proizvodne dejavnosti ustanovljeni za oživljanje te dejavnosti.

Razpis je odprt do 30. septembra 2014 (za sklop A) oz. do 28. novembra 2014 (za sklop B).

Vir: Ess.gov.si

Oznake: , , , , , ,