Razpisi za evropska sredstva

V letu 2010 bodo na voljo številni razpisi za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev, kjer se bo Slovenija lahko potegovala za sredstva v višini okoli 688 milijonov evrov.
Razpisi za evropska sredstva

V preteklem obdobju je Slovenija izkoristila 61,7 odstotka evropskih nepovratnih sredstev. (Vir: zfm.si)

V obdobju 2007-2009 je Slovenija za izvajanje kohezijske politike izkoristila okoli 1,2 milijarde evrov razpisanih sredstev, kar predstavlja velik napredek v primerjavi s preteklostjo, saj se povečuje število zahtevkov do EU za povračilo sredstev.

V prihodnjem letu pa bodo med drugim na voljo tudi naslednji razpisi:

Evropski sklad za regionalni razvoj za leto 2010 pripravlja večletni javni razpis za naložbe v medpodjetniške izobraževalne centre, ki bo razpolagal s približno 10 milijonov evrov. Prav tako bodo aktualne aktivnosti s področja gospodarsko-razvojne infrastructure ter javni razpis turistična infrastruktura s področja planinskih koč in domov, na voljo pa bo okoli 1,5 milijona evrov sredstev.

Evropski socialni sklad v letu 2010 pripravlja javne razpise za mlade raziskovalce v gospodarstvu- generacija 2010, za sofinanciranje projektov horizontalnih mrež nevladnih organizacij in regionalnih stičišč za leti 2011 in 2012, za sofinanciranje projektov vsebinskih mrež nevladnih organizacij na nacionalni ravni za leti 2011 in 2012 ter za izbor razvojnih projektov za dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podporo njihovi socialni vključenosti v letih 2010 in 2011.

Na voljo so tudi razpisi za sredstva kohezijskega sklada, ki se nanašajo na trajnostno rabo energije v okviru operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture, ki bodo razpolagali s 159,8 milijona evrov sredstev. Tako se bodo lahko podjetja potegovala za sredstva prek javnih razpisov za sofinanciranje daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v letih 2009-2011, za sofinanciranje individualnih sistemov ogrevanja na lesno biomaso za leti 2009 in 2010 ter za energetsko sanacijo bolnišnic.

 

Vir: Finance

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje