BLOG MARKETING DELAVNICA

Razvojna zadruga, ki spreminja navade posameznika

Razvojna zadruga Etri deluje na principih ekologije, ergonomije in etične ekonomije. V ospredju njenega delovanje so povezovanje, združevanje inovativnih pristopov in krožnega gospodarstva. Z dejavnostmi spodbuja povečevanje lokalne samooskrbe in med seboj povezati akterje različnih sektorjev.
Razvojna zadruga, ki spreminja navade posameznika

Razvojna zadruga je letos v sklopu testnih dejavnosti pridelala svoj prvi Etri por (Vir slike: Facebook).

V zadrugi Etri je že več kot 60 posameznikov, bodisi kot redno zaposleni, bodisi kot prostovoljci ali projektni delavci. Vse povezuje želja po spreminjanju navad posameznika. Njeni člani aktivno prispevajo tudi k nastajanju bolj vključene družbe, ki bo nudila pogoje za ustvarjanje zelenih delovnih mest na lokalnih ravni. S pomočjo občin v Sloveniji se to tudi že udejanja. Trenutno je v razvojni fazi, financira pa se iz lastnih sredstev, strokovno in finančno pomoč pa ji daje njen največji zadružnik, podjetje Jazon.

Zgodba, stara komaj dve leti

Zgodba o njenem nastanku sega dve leti nazaj, »razlog za njeno ustanovitev pa se je nahajal v vse opaznejši potrebi njenih sedanjih članov, da delujejo bolj povezano in se z združevanjem branž uspešneje prilagajajo novih potrebam trga«.

Za razvoj zelenih delovnih mest za težje zaposljive

Usmerjenost v ekologijo se kaže tudi v številnih aktivnostih zadruge. Tako so na primer letos v sklopu testnih dejavnosti pridelali svoj prvi Etri por. Testne dejavnosti so uspele dvigniti raven zadovoljstva in uspešnosti udeležencev, pripomogle so tudi k povečani fizični aktivnosti. »Ker pa je naša želja tovrstne aktivnosti nadaljevati tudi v prihodnje, smo jih vključili v nakup z namenom, ki bo del sredstev namenil ravno razvoju zelenih delovnih mest za težje zaposljive.« Dodajajo, da izvajajo podoben projekt že več let zapored, in sicer s prazničnimi voščilnicami, prodajali so krompir, v prihodnje pa načrtujejo širitev tudi na druga področja.

Pomembnost ponovne uporabe in zmanjševanja količine odpadkov

Pri teh aktivnostih pa je skupni imenovalec razvoj storitev, ki omogočajo vključevanje ranljivih skupin in intenzivno sodelovanje z lokalnimi skupnostmi. »Prve storitve, ki smo jih začeli intenzivneje izvajati proti koncu leta 2012, so bile neločljivo povezane z zbiranjem različnih materialov za ponovno uporabo,« kot so papir, oblačila, igrače in podobno. S tem želijo spreminjati navade posameznikov v podjetjih, šolah, nevladnih organizacijah, skratka pri osebah, ki se zavedajo pomembnosti ponovne uporabe in zmanjševanja količine nastalih odpadkov.

Sodelujejo tudi s kreativno industrijo in izobraževalnimi institucijami, »pomemben del aktivnosti je v dodajanju podjetniškega navdiha projektom, ki jih izvajajo nevladne organizacije in druge interesne skupine«. Na primer partnerstvo v projektu Volk sit, koza cela v sodelovanju z društvom Ekologi brez meja.

Periskop – kdo in zakaj?

Sicer pa lahko na Železni cesti v Ljubljani obiščete Periskop, ki je osrednji prostor skupnosti. »Za imenom se nahaja simbolika – pogleduje proti vključujoči družbi in temu ustrezno prepoznava takšne objekte, ki v sebi nosijo podoben potencial,« fizično pa je povezan z njihovim zadružnikom Jazonom. 

Periskop je v fazi prenove, v njem bodo potekale različne aktivnosti, od delavnic, predavanj, skupinskega dela in snovanja skupnih projektov skupnosti, ki bodo v prvi vrsti nagovarjali partnerska podjetja k deljenju podobnih vrednot. Postal bo tudi pomemben promocijski element pri ozaveščanju javnosti o tem, »da so družbeno odgovorne podjetniške prakse v prostoru žive, aktivne in ustvarjajo konkreten družbeni učinek«.

Imate podjetniško žilico?

Kdo se lahko vanj zateče? Vsak z zadostno mero podjetniške žilice in ki si želi sodelovati z enako mislečimi. Ta bo dobil ustrezno podjetniško podporo in usmeritve na tistih področjih, na katerih mu primanjkuje kompetenc. »Odlikovala ga bo zlasti njegova odprtost za nove inovativne modele zlasti mlajših in visoko izobraženih generacij, ki so ji vrednote skupnosti že po naravi bližje kot ostalim,« dodajajo v Etriju.

Razvojna faza se bo ocenah zadruge zaključila v prvi polovici naslednjega leta. »Prihodnji meseci bodo poleg dejanskih obnovitvenih del obsegali še strateško načrtovanje novih projektov in sprotno formiranje odgovornosti ekipe, ki bo delala na njih.«

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

20.09.2017 od 16:00 do 18:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje