Recept za uspeh se skriva v pravi ekipi

Zadovoljni in motivirani delavci so bistvenega pomena za uspeh podjetja, zato mora podjetnik storiti vse, kar je v njegovi moči, da bo svojo ekipo vodil in usmerjal, upoštevajoč njihove želje in potrebe. Le tako bo ekipa delovala kar najbolj učinkovito, podjetje pa bo poslovalo z dobičkom.
Recept za uspeh se skriva v pravi ekipi

Recept za uspeh se skriva v pravi ekipi (Vir slike: Freeimages.com)

Številni uspešni podjetniki so ugotovili, da se recept za uspeh skriva v pravi ekipi. Podjetnik, ki zna svojo ekipo zaposlenih primerno motivirati, je na dobri poti k temu, da bo njegovo podjetje nekoč zacvetelo in se razširilo. 

Da bi se skupina zaposlenih lahko med seboj zares dobro povezala, sta potrebni dve stvari: čas in prava usmeritev s strani podjetnika. Podjetnik, ki vodi določeno skupino ljudi, mora namreč poskrbeti, da posamezniki pridobijo skupne cilje in skupno vizijo. Ko se to zgodi, se ti med seboj povežejo in “skupina posameznikov” postane “ekipa”.  

Tedaj se zgodijo številne spremembe: posameznik dela ne opravlja več zgolj zaradi plačila, temveč zaradi samega podjetja, saj verjame v njegovo vizijo in poslanstvo, hkrati pa tudi zaradi preostalih članov ekipe, s katerimi se spoprijatelji in jim želi pomagati na njihovi poti do uspeha. Član ekipe se tudi veliko bolj zaveda dejstva, da bo sam veliko težje dosegel zastavljeni cilj kot s pomočjo drugih ljudi. 

Močno se povečata produktivnost in inovativnost v podjetju. Člani ekipe sedaj delujejo na višjem nivoju ne zato, ker bi to od njih zahteval šef, temveč zato, ker vedo, da se nanje zanašajo njihovi sodelavci in prijatelji, katere cenijo in spoštujejo. Nihče ne želi razočarati svoje ekipe, zato vsi delujejo skupaj.  

Želite tudi vi uspeti kot podjetnik? Obiščite naš podjetniški portal >>

V tem trenutku ekipa začne nadzorovati sama sebe in podjetnik, vodja ekipe, se lahko mirne vesti posveti drugim opravilom. Ko bo eden izmed članov ekipe napravil napako, ga bodo nanjo zagotovo opozorili preostali člani. 

Takšen način vodenja podjetja, kjer je ekipi zaupana velika stopnja avtonomije, se seveda razlikuje od klasičnih, danes precej pogosto uveljavljenih taktik, a že večkrat se je izkazalo, da so rezultati lahko izjemni. Vodja mora svoje zaposlene podpirati, definirati njihove naloge ter ustvariti prave pogoje. Usmeriti jih mora v pravo smer, nato pa jim dovoliti, da se odločajo po svoje in da uporabljajo svoje možgane. Rezultati se bodo slej ko prej pokazali. 

Vir: Harward Business Review

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje