Registracija blagovne znamke v tujini

Blagovna znamka omogoča prepoznavnost in ugled podjetja, zato je za vsako podjetje oziroma za vsakega podjetnika nujno potrebno, da ustvari prepoznavno blagovno znamko. Poglejmo si, kako se uredi registracijo blagovne znamke v tujini.
Z Bonitetami do odgovorov o poslovanju kupcev

Z Bonitetami do odgovorov o poslovanju kupcev (Vir slike: sxc.hu)

Registracija blagovne znamke v drugih državah lahko poteka na tri načine.

1. Nacionalna prijava, vložena pri ustreznem organu tuje države

Postopek je mogoče izvesti le preko zastopnika, ki je vpisan v register zadevne države. Pri večini držav je postopek podoben postopku pred slovenskim uradom.

2. Mednarodna prijava po Madridskem sporazumu o mednarodnem registriranju znamk in njegovem protokolu

Na osnovi prijave za slovensko znamko ali v primeru nekaterih držav na osnovi slovenske registracije je mogoče registrirati znamko v več kot 80 državah članicah omenjenega sporazuma oziroma protokola.

Prijavo se vloži pri slovenskem uradu skupaj s seznamom proizvodov oziroma storitev v francoskem oziroma angleškem jeziku, zraven pa se plača nacionalno pristojbino v višini 60 evrov ter mednarodne pristojbine. Postopek se nadaljuje pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino v Ženevi ter organih držav, za katere se zahteva registracija. 

3. Evropska prijava znamke

Prijavo lahko vloži vsak državljan Slovenije ali pravna oseba, ki ima sedež na njenem ozemlju, pri uradu Evropske unije za harmonizacijo notranjega trga v Alicanteju v Španiji, in sicer sam ali preko zastopnika, ki je vpisan v register tega urada, oz. pri Uradu RS za intelektualno lastnino. Če je prijava vložena pri slovenskem uradu, mora prijavitelj plačati pristojbino za pošiljanje prijave.

Vir: Registracija blagovne znamke

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje