Rekordna kazen za Microsoft

Kljub temu, da je Microsoft napovedal delno razkritje svoje programske kode, EU to ni preslepilo.
Rekordna kazen za Microsoft

Očitno tudi veliki kupi denarja Microsofta ne odvrnejo od kršitev.

Nova kazen znaša kar 899 milijonov evrov, Evropska komisija pa se je zanjo odločila, ker Microsoft še naprej ohranja visoke cene svoje programske opreme, konkurenci pa onemogoča lažjo implementacijo njihovih programov, saj so na Windowse še vedno vezani različni programi, kot je na primer Media player.

Vojna med EU in Gatesom, ki traja že več let, se torej nadaljuje.
Skupaj je tako Microsoft dobil že 1,68 milijona evrov kazni zaradi zlorabe monopolnega položaja na področju operacijskih sistemov.

Microsoft meni, da je kazen predvsem stvar preteklih dejanj, v prihodnost bo, vsaj tako obljubljajo, drugače.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje