Rekordno število Indijcev med Forbesovimi milijarderji

Forbesov letošnji seznam milijarderjev razkriva, da se je število Indijcev, ki imajo vsaj milijardo dolarjev pod palcem, precej okrepilo. Po novem jih je možno našteti kar 90, od tega se jih je kar 28 prvič uvrstilo na omenjeno lestvico.
Rekordno število Indijcev med Forbesovimi milijarderji

Kdo so najbogatejši Indijci? (Vir slike: YouTube)

Najbogatejši Indijec ostaja Mukesh Ambani, katerega skupno bogastvo je ocenjeno na 21 milijard. Jekleni baron Lakshmi Mittal je iz drugega mesta padel na šesto. Mittal, ki živi v Londonu, ima letošnje bogastvo ocenjeno za kar 3,2 milijarde dolarjev manj kot leto prej in 17,6 milijard manj kot leta 2011.

Številka dva je letos postal farmacevtski tajkun Dilip Shanghvi, ki je med Indijci pridobil tudi največ bogastva med Indijci. Njegovo bogastvo je ocenjeno na 20 milijard. Na tretje mesto se je z 19,1 milijarde dolarjev uvrstil Azim Premji, na četrto Shiv Nadar (14,8 milijarde), na peto brata Hinduja (14,5 milijard).

Skoraj 20 Indijcev bogatejših za milijardo

Indijsko cvetoče gospodarstvo je od leta 2014 zrastlo za več kot 40 odstotkov. Skoraj 20 Indijcev je v zadnjem letu k svojemu bogastvu dodalo še milijardo dolarjev. Nekateri celo več. Med njimi je tudi Vikram Lal, ki se ukvarja s področjem motociklov, ki je v zadnjem letu svojemu bogastvu dodal še nove 3 milijarde dolarjev.

Kateri startupi so najbolj zanimivi v Indiji? >>

V skupini 28 novincev je kar nekaj obrazov, ki so se že pojavili na lestvici najbogatejših Indijcev, nikoli pa se do zdaj še niso znašli na svetovni lestvici. Med novinci je tudi Achal Bakeri, sin nepremičninskega velikana, ki je leta 1988 začel s klimatskimi napravami. To je bil čas, ko si srednji razred v Indiji ni zmogel privoščiti teh naprav. Njegovo podjetje danes prodaja svoje izdelke po celem svetu.

Letos kar pet Indijk

Letošnja lestvica pa je poleg presenetljivega števila Indijcev presenetila tudi s številom Indijk. Nanjo se je uvrstilo kar pet žensk (tudi sicer ima letošnja lestvica rekordno število žensk na seznamu). Še lani sta se na omenjeno lestvico uvrstili zgolj dve Indijki.

Prvi na Forbesovi lestvici ostaja Bill Gates, ki se je na prvo mesto v zadnjih 21 letih uvrstil že kar 16-krat. Njegovo premoženje je ocenjeno na 79,2 milijardi dolarjev, lani na 76 milijard. Na drugo mesto se je uvrstil telekomunikacijski mogotec Carlos Slim Helu z 77,1 milijardo dolarjev, na tretje pa Warren Buffett z 72,7 milijardami.

Najvišje med Indijkami se je uvrstila Savitri Jindal, in sicer na 283. mesto. Njeno premoženje je ocenjeno na 5,3 milijarde dolarjev, lani na 4,9. Druga najbogatejša Indijka se je uvrstila na 603. mesto s 3,1 milijardo dolarjev. Na 1.312 mesto se je uvrstila Anu Aga z 1,5 milijard dolarjev težkim premoženjem.

Forbes je ob letošnji lestvici pripisal, da se je večina milijarderk uvrstila na lestvico potem, ko so podedovale premoženje po svojih možeh ali očetih. Samo 29 od 197 žensk je svoje milijardno vredno premoženje ustvarilo samo.

ZDA vodijo v številu milijarderjev (536), sledijo Kitajska (213), Nemčija (103), Indija (90) in Rusija (88). Kalifornija ima več milijarderjev kot ostale zvezne države ZDA in Kitajska skupaj. Letos se je na prestižno lestvico uvrstilo kar 290 novih milijarderjev, kar je nov rekord (lani se je na lestvico uvrstilo 268 novincev). Kitajska ima največ novincev (71), sledijo ZDA (67), Indija (28) in Nemčija (23).

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje