Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Avtor — 19.01.2017
Tudi letos Univerza v Ljubljani organizira tekmovanje za rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani. Izbranim inovacijam bo Ljubljanski univerzitetni inkubator pomagal pri uspešnem vstopu na trg. Rok za prijavo je 17. februar 2017.
Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani

Vabljeni k udeležbi na tekmovanju za naj inovacijo Univerze v Ljubljani. (Vir slike: Univerza v Ljubljani)

Kdo se lahko prijavi na tekmovanje

Vabljeni vsi, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije kot tudi inovativne podjetniške ideje. Prijavijo se lahko skupine, kjer je vodja skupine študent ali alumni študent (do 3 leta po zaključku študija), raziskovalec ali pedagoški delavec Univerze v Ljubljani.

Merila za ocenjevanje

Merila za ocenjevanje so: jasnost opisa ideje, inovativnost projekta, tehnološka perspektivnost proizvoda/storitve, ki je predmet projekta, raven tveganja glede na ocenjen tržni izplen, velikost tržnega potenciala, izpostavljenost konkurenci in konkurenčne prednosti, kakovost ekonomike projekta, kakovost načrtovane organizacije izvedbe projekta, primernost tima za izvedbo projekta, kakovost razmerij do Univerze v Ljubljani, razvitost inovacije, vpliv na izboljšanje kvalitete življenja, družbena odgovornost projekta in predstavitev skupine na intervjuju.

Več informacij o pogojih in merilih ocenjevanja je na voljo na povezavi.

Potek tekmovanja

Zbiranje prijav bo potekalo do vključno 17. februarja 2017 do 23.59 ure. Za Univerzo v Ljubljani prijave zbira Ljubljanski univerzitetni inkubator.

Svoje inovacije prijavite preko prijavnega obrazca.

Svetovanja in delavnice

Vse prijavljene inovacije bodo dobile pomoč pri pripravi poslovnega modela in prejele informacijo, kako zaščititi intelektualno lastnino. Svetovanja in delavnice bodo potekale zadnji teden februarja in prve tri tedne marca. Podrobnejše informacije o poteku delavnic bodo tekmovalci dobili po elektronski pošti oziroma na spletni strani Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Podelitev Rektorjeve nagrade na tednu Univerze

V aprilu bo rektor na Univerzi v Ljubljani prvemu od treh superfinalistov podelil nagrado 3000 EUR, drugemu 2000 EUR in tretjemu 1000 EUR. Vsi trije superfinalisti prejmejo še intenzivno svetovanje najboljših strokovnjakov pri trženju inovacije in mentorstvo.

Pomembni datumi

do vključno 17. februarja 2017: Rok za oddajo prijav

20. februar do 10. marec 2017: Delavnice za tržni razvoj in predstavitev inovacije ter zaščito intelektualne lastnine

13. do 24. marec 2017: Individualna svetovanja

27. do 31. marec. 2017: Predstavitev pred ožjo strokovno komisijo

3. do 7. april. 2017: Dodaten trening za finaliste

13. april 2017: Predstavitev finalistov pred razširjeno komisijo (mentorji iz gospodarstva, investitorji, startup podjetniki, predstavniki državnih inštitucij)

20. april 2017 ob 17h: Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad na Univerzi v Ljubljani

Več informacij o poteku tekmovanja je na voljo na povezavi.

Oglejte si spletno stran tekmovanja in prijavite svojo inovacijo!