Reportaža s 4. dogodka MP

Avtor — 13.11.2007
Tudi četrti dogodek MP je uspel. Predavalnica v prostorih LUI je bila polna do zadnjega sedeža, tokrat se je predavanja udeležilo skoraj petdeset ljudi.
Reportaža s 4. dogodka MP

Med predavanjem

Na skoraj dvournem predavanju nas je računovodja Stane Kralj iz podjetja RE plus iz franšizne skupine podjetja SIMIČ & partnerji, seznanil z osnovami računovodstva za mlade podjetnike, v zadnjem delu pa je njihov inovativen program predstavil še Marjan Mrhar iz podjetja SAOP. Program tega podjetja, miniMAX, je prava mala revolucija na področju računovodstva, njegovi glavni odliki pa sta relativno nizka cena ter poenostavitev računovodstva.

Ocene predavanja so bile zelo visoke, tako na področju izbora teme, kot tudi glede izpolnitve pričakovanj. Prav tako je skorajda vsem ustrezalo skoraj dvourno trajanje predavanja, kar nas zelo veseli, saj računovodstvo v osnovi velja za ne ravno najbolj zanimivo področje podjetništva.

Razveseljivo je, da se je tokratnega dogodka udeležilo razmeroma veliko število predstavnic ženskega spola, ki jih je bilo okoli 20 odstotkov. Vzpodbudno za razvoj podjetništva na slovenskem je tudi dejstvo, da udeleženci predavanja prihajajo iz zelo različnih smeri študija. To je koristno, ker omogoča izmenjavo ter dopolnjevanje znanj iz različnih področij.

Tistim, ki ste naročili majice “Sam svoj šef” se opravičujemo, ker jih do dogodka še nismo uspeli pripraviti, bomo pa to storili v najkrajšem možnem času in vam jih poslali po pošti, na voljo pa bodo tudi na naslednjem dogodku. Možna so tudi nova naročila.

Komentarje ali morebitna vprašanja glede dogodka lahko zapišete na našem podjetniškem forumu. V teku so že priprave na naslednji dogodek Zavoda Mladi Podjetnik.