Reportaža z MP dogodka Razlike med pravnimi subjekti

Avtor — 13.11.2008
Objavljamo reportažo z včerajšnjega (sreda, 12.11.) izobraževanja, ki ga je organiziral naš Zavod. Izobraževanje smo izpeljali uspešno, uspešna pa je bila tudi okrogla miza z obetajočimi mladimi podjetniki, ki je sledila.
Reportaža z MP dogodka Razlike med pravnimi subjekti

Zavod mladi podjetnik je tokrat predstavil temo pravne in davčne razlike med s.p. in d.o.o..

Predavateljica Natalija Kunstek iz revizorske hiše Deloitte nam je na dobri uri trajajočem predavanju predstavila temeljne razlike med poslovanjem podjetij v obliki s.p. in d.o.o.. Usmerila se je predvsem na davčne vidike, razkrila nam je, kdaj se splača preiti iz s.p. v d.o.o. ter opisala postopke prehoda.

Predavalnica na Ekonomski fakulteti je bila skoraj polna, zbralo se je 30 slušateljev. Natalija je odgovorila tudi na mnoga vprašanja iz občinstva, ki se je tokrat res opogumilo in postavilo mnogo vprašanj. Glede na to, da časa za vsa vprašanja ni bilo dovolj, vas obveščamo, da je odgovore na mnoga izmed njih mogoče najti na našem podjetniškem forumu.

Precejšen del ekipe Zavoda se je udeležil tudi sledeče okrogle mize, na katerih so se predstavili perspektivni mladi podjetniki. Tudi ta je potekala v zelo sproščenem vzdušju, na trenutke smo se celo nasmejali. Mladi podjetniki, med njimi je bil tudi eden od ustanoviteljev portala mladi podjetnik, so nam iz prve roke in odkrito predali kar nekaj zanimivih izkušenj, od financiranja do praktičnih napotkov pri poslovanju, do anekdot pri sklepanju poslov. 

Slike smo tokrat naložili v album na Facebook profila Zavoda, kjer si jih lahko ogledate. Hkrati lahko Zavod dodate med svoje prijatelje in si s tem zagotovite še večjo obveščenost o naših aktivnostih.

Vabimo vas na naslednja izobraževanja Zavoda, priprave na njih so že v teku. Prvo bo na vrsti 25. novembra, naslednje pa 2. decembra. Prvo predavanje bo namenjeno marketingu, drugo pa “time managementu.” Predaval nam bo magister Robert Rolih. Podrobnosti sledijo v naslednjih dneh, predavanja bodo tudi tokrat brezplačna.

Za konec vam prilagamo še predstavitev, ki jo je predavateljica uporabila na predavanju o pravnih subjektih:

Predstavitev >>