Reportaža z MP dogodka: Katere stroške lahko uveljavljam v podjetju? Kaj moram vedeti o bilancah?

Preteklo sredo, 23. februarja, se je odvijalo brezplačno podjetniško izobraževanje, na katerem smo govorili o stroških in bilancah. Tokrat je bilo izobraževanje razdeljeno na dva dela z dvema osrednjima predavanjema. Vsebine smo popestrili tudi s praktično predstavitvijo dveh podjetniških produktov.
Reportaža z MP dogodka: Katere stroške lahko uveljavljam v podjetju? Kaj moram vedeti o bilancah?

Reportaža z MP dogodka: Katere stroške lahko uveljavljam v podjetju? Kaj moram vedeti o bilancah?

Prvi je na govorniški oder stopil Luka Terglav, ki nam je na kratko predstavil, kako s pomočjo računalništva v oblaku zmanjšamo stroške za IT.

Po uvodnem pozdravu računovodskega servisa Cerera nam je Zdravka Levič, zunanja sodelavka servisa, predstavila različne stroške v podjetju ter njihovo uveljavljanje. Tema je bila zelo obsežna in predavateljica je po končanem predavanju odgovorila na vsa zastavljena vprašanja poslušalcev.

Po krajšem odmoru je sledila kratka predstavitev spletnega računovodskega programa miniMAX, kjer nam je Marko Češnovar iz podjetja SAOP predstavil, kako lahko vsak dan sproti spremljamo prihodke in odhodke. Luka Plavčak iz podjetja Spletni sistemi pa nam je na kratko predstavil, kako lahko povežemo program miniMAX ali katerikoli drugi spletni računovodski program s spletno trgovino.

Drugo osrednje predavanje je bilo namenjeno letnim poročilom. Lea Bevčič, predavateljica in podjetnica, ki je specializirana za malo podjetništvo, predvsem za ustanovitev podjetij ter računovodske momente podjetij, nam je predstavila letna poročila, nas poučila o tem, zakaj se letna poročila sploh oddajajo ter kaj vse morajo vsebovati. Tudi gospa Bevčič je bila po koncu predavanja na voljo za vprašanja poslušalcev.

Slike iz dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani. Sledite povezavi >>

Za konec bi se radi zahvalili vsem pokroviteljem dogodka za njihovo pomoč pri uresničitvi omenjenega dogodka. Prisrčna hvala Tehnološkemu parku Ljubljana, Flip IT, VentureLab, Banki Koper, Založbi Verlag Dashöfer, miniMAX in Spletnim sistemom.

Oznake: , ,