Reportaža z MP predavanja: Time management

V sredo, 10. decembra se je na ekonomski fakulteti odvijal dogodek v režiji Zavoda mladi podjetnik. V sklopu dveh marketinško obarvanih predavanj je ponovno predaval mag. Robert Rolih, tokrat na temo Time managementa.
Reportaža z MP predavanja: Time management

Mag. Robert Rolih med predavanjem.

Mag. Roberta Roliha smo spoznali že na prejšnjem predavanju na temo Direktnega marketinga za manjša podjetja, tokrat pa nam je predstavil, kako si čimbolj učinkovito organiziramo in izkoristimo čas, ki ga imamo na razpolago.

Predavanje je razdelil na tri dele. Začel je z vidika psihologije in nas vprašal ali dovolj cenimo svoj čas. Potrebno se je zavedati pomembnosti in omejenosti časa, ki ga imamo. Za stvari, ki jih želimo narediti, se moramo odpovedati manj pomembnim ali celo nepomembnim stvarem, ki nam vsakodnevno kradejo čas.

Nato nam je predstavil različne tehnike organizacije časa. Zakaj lahko nekateri v določenem času opravijo vse kar so si zadali, drugi pa skoraj nič? Problem je v tem, da slednji niso produktivni. Pomembna pa je razlika med zaposlenostjo in produktivnostjo, saj bistvo ni da ste zaposleni, ampak produktivni – da dosegate zastavljene cilje.

Predstavil je SMART metodo za postavljanje ciljev. Ti naj bi bili:

  1. Specific (specifični)
  2. Measurable (merljivi)
  3. Ambitious, aligned with our values (ambiciozni in v skladu z našimi vrednotami)
  4. Realistic (realni)
  5. Time bounded (časovno omejeni)

Poudaril je, da je potrebno, da smo realistični, vendar pa si je vsakokrat potrebno postaviti nekoliko višje cilje, morda na prvi pogled nekoliko nerealne in prav tako verjeti vanje, da bomo napredovali pri naši dejavnosti.

Slišali smo marsikateri primer iz realnega življenja, zanimiv pa je bil podatek, da naj bi uslužbenci v javni upravi delo, ki bi ga v komercialnem sektorju naredili v 1 uri, opravljali 8 ur, kljub temu, da naj bi ves ta čas delali.

Potem je predlagal, da si vsak napiše 3 cilje, ki jih želi doseči v naslednjem letu. Navidez lahko delujejo nedosegljivi, zato smo izbrali enega od teh ciljev in se odločili za 3 stvari, ki jih bomo naredili v naslednjih 7 dneh za realizacijo tega cilja. Mnogo lažje je namreč, ko stvar konkretiziramo in se je lotimo korak za korakom. Za vsakodnevno planiranje pa si je priporočljivo narediti “To do list” – preprosto napišemo stvari ki jih želimo v dnevu narediti, pri tem pa izpostavimo najpomembnejše in se jih najprej lotimo. Naslednjo stvar pa začnemo opravljati šele, ko prejšnjo izpeljemo do konca.

Omenjena je bila tudi “tehnika žive žabe”. Marsikdaj imamo v dnevu kakšno opravilo, ki ga ves čas odlagamo in nas cel dan mori. To opravilo predstavlja živa žaba in če jo že zjutraj poješ, se ti čez dan ne mora pripetiti kaj hujšega. Zato zberite neprijetno stvar in z njo opravite že zjutraj!

Beseda je tekla tudi o občutku za pomembnost, ali vemo kaj je bistveno pri našem poslu oziroma dejavnosti. Česa se je potrebno najprej lotiti, hitro opraviti in ne odlašati. Slišali smo primer, ko se je nek prodajnik cele dneve ukvarjal z manj pomembnimi stvarmi in pustil ter se odzval na vsako stvar, ki ga je zmotila pri delu, ob koncu dneva pa je tožil, da prodaja ne steče. Seveda mu ni uspevalo, ko pa se s samo prodajo skoraj ni ukvarjal.

Z mislijo “Delo se razširi ali skrči, glede na čas, ki mu ga namenite” pa je sklenil zanimivo predavanje, ki je za sabo potegnilo plaz vprašanj. Večer smo nadaljevali ob pogostitvi pred predavalnico.

Fotografije si lahko ogledate na našem Facebook profilu. Dodajte ‘Zavod mladi podjetnik’ (=ime profila) za prijatelja na tej družabni mreži!

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

07.12.2017 od 8:00 do 16:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanih tematikah. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Preberite več >>

!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!! Predavanje: Prodajni lijak

13.12.2017 od 17:00 do 14.01.2017 12:30
!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!!  Predavanje: Prodajni lijak

Email marketing je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje