Wikipedia prejela denar za spremembo zapisa?

Ustanovitelja enciklopedije Wikipedia je nekdo obtožil, da je za denar spremenil zapis o njem.
Wikipedia prejela denar za spremembo zapisa?

Je Jimmy Wales sprejel denar za popravke negativnih navedb?

Obtožba je prišla s strani znanstvenika Jeffrey Merkeya, ki trdi, da je Wales potem, ko je ta fundaciji Wikimedia nakazal 5000 dolarjev, ta spremenila zapis o njem. Šlo naj bi za izjave, ki so bile neprijazne do omenjenega znanstvenika.

Pregled zgodovine popravljanja prispevkov Merkeyeve navedbe potrjuje, saj je razvidno, da je bil dokument sprva zaščiten (in ga javnost ni mogla popravljati) kasneje pa je bil spremenjen, avtor sprememb pa je Wales.

Wikipedia Merkeyeve navedbe zanika in trdi, da so nesmiselne. Wales dodaja, da fundacija Wikipedia stremi k popravljanju neresničnih podatkov, vendar pa za to ne sprejema denarja.

Če se bodo obtožbe v končni fazi izkazale za resnične, bo to hud udarec za verodostojnost najbolj popularne spletne enciklopedije na svetu.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje