Wikipedia prejela denar za spremembo zapisa?

Ustanovitelja enciklopedije Wikipedia je nekdo obtožil, da je za denar spremenil zapis o njem.
Wikipedia prejela denar za spremembo zapisa?

Je Jimmy Wales sprejel denar za popravke negativnih navedb?

Obtožba je prišla s strani znanstvenika Jeffrey Merkeya, ki trdi, da je Wales potem, ko je ta fundaciji Wikimedia nakazal 5000 dolarjev, ta spremenila zapis o njem. Šlo naj bi za izjave, ki so bile neprijazne do omenjenega znanstvenika.

Pregled zgodovine popravljanja prispevkov Merkeyeve navedbe potrjuje, saj je razvidno, da je bil dokument sprva zaščiten (in ga javnost ni mogla popravljati) kasneje pa je bil spremenjen, avtor sprememb pa je Wales.

Wikipedia Merkeyeve navedbe zanika in trdi, da so nesmiselne. Wales dodaja, da fundacija Wikipedia stremi k popravljanju neresničnih podatkov, vendar pa za to ne sprejema denarja.

Če se bodo obtožbe v končni fazi izkazale za resnične, bo to hud udarec za verodostojnost najbolj popularne spletne enciklopedije na svetu.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje