Wikipedia prejela denar za spremembo zapisa?

Ustanovitelja enciklopedije Wikipedia je nekdo obtožil, da je za denar spremenil zapis o njem.
Wikipedia prejela denar za spremembo zapisa?

Je Jimmy Wales sprejel denar za popravke negativnih navedb?

Obtožba je prišla s strani znanstvenika Jeffrey Merkeya, ki trdi, da je Wales potem, ko je ta fundaciji Wikimedia nakazal 5000 dolarjev, ta spremenila zapis o njem. Šlo naj bi za izjave, ki so bile neprijazne do omenjenega znanstvenika.

Pregled zgodovine popravljanja prispevkov Merkeyeve navedbe potrjuje, saj je razvidno, da je bil dokument sprva zaščiten (in ga javnost ni mogla popravljati) kasneje pa je bil spremenjen, avtor sprememb pa je Wales.

Wikipedia Merkeyeve navedbe zanika in trdi, da so nesmiselne. Wales dodaja, da fundacija Wikipedia stremi k popravljanju neresničnih podatkov, vendar pa za to ne sprejema denarja.

Če se bodo obtožbe v končni fazi izkazale za resnične, bo to hud udarec za verodostojnost najbolj popularne spletne enciklopedije na svetu.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje