Richard Branson: 5 nasvetov kako pričeti uspešen posel

Zelo uspešen britanski podjetnik Richard Branson (ustanovitelj mnogih uspešnih podjetij in blagovnih znamk, kot so: Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile, Virgin Australia itd.) ima ponovno pripravljenih nekaj nasvetov, ki bodo olajšali trnovo pot marsikateremu podjetniku začetniku.
Richard Branson: 5 nasvetov kako pričeti uspešen posel

Richard Branson: 5 nasvetov kako pričeti uspešen posel. (Vir slike: sxc.hu)

Richard Branson tokrat ponuja 5 nasvetov, kako pričeti s poslom in uspeti.

1. Več poslušajte in manj govorite

Imamo dvoje ušes in samo ena usta – uporabljajte jih v tem razmerju. V kolikor želite postati dober vodja, morate biti najprej dober poslušalec. Odlične ideje boste tako slišali tudi iz najbolj nepričakovane smeri in prav zato morate vedno imeti napeta ušesa!

Torej, kako posluša Richard: sledi spletnim pogovorom in komentarjem, pozorno posluša na sestankih in sprašuje zaposlene, ki so na prvi boji črti (npr. prodajalce).

2. Naj bo preprosto

Si želite narediti nekaj povsem drugačnega, želite biti pionirji na svojem področju? Nihče ni rekel, da mora drugačno biti zapleteno. Drugačne stvari so velikokrat zelo preproste.

Bodite osredotočeni na inovacije, vendar ne poskušajte ponovno odkriti tople vode.

3. Bodite ponosni na to, kar delate

Zapomnite si, vaši zaposleni so največji oglaševalci vašega podjetja. V kolikor bodo ti zadovoljni in ponosni, da so del vaše ekipe, ste na zelo dobri poti do uspeha.

4. Zabavajte se in uspeh bo sledil

V kolikor ne uživate v tem, kar delate in se pri tem ne zabavate, potem delate nekaj narobe. V kolikor se zjutraj komaj spravite iz postelje in vidite vaš posel kot nujno opravilo, potem je čas, da izberete drugo pot.

Zabavajte se in uživajte v tem, kar delate, na tak način boste okoli sebe ustvarili pozitivno in inovativno klimo. Nasmeh in dobra šala lahko polepšata še tako naporen dan!

5. V koš z vsem skupaj in začnite ponovno

Ste podjetnik in vam vaš prvi posel ni uspel? Nič zato! Dobrodošli v klubu.

Vsak uspešen podjetnik je že doživel nekaj porazov – najbolj pomembno je, kaj se boste iz teh porazov naučili.

Vir: wikipedia.org/wiki/Richard_Branson in greateribm.wordpress.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje