Richard Branson: 5 nasvetov kako pričeti uspešen posel

Zelo uspešen britanski podjetnik Richard Branson (ustanovitelj mnogih uspešnih podjetij in blagovnih znamk, kot so: Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile, Virgin Australia itd.) ima ponovno pripravljenih nekaj nasvetov, ki bodo olajšali trnovo pot marsikateremu podjetniku začetniku.
Richard Branson: 5 nasvetov kako pričeti uspešen posel

Richard Branson: 5 nasvetov kako pričeti uspešen posel. (Vir slike: sxc.hu)

Richard Branson tokrat ponuja 5 nasvetov, kako pričeti s poslom in uspeti.

1. Več poslušajte in manj govorite

Imamo dvoje ušes in samo ena usta – uporabljajte jih v tem razmerju. V kolikor želite postati dober vodja, morate biti najprej dober poslušalec. Odlične ideje boste tako slišali tudi iz najbolj nepričakovane smeri in prav zato morate vedno imeti napeta ušesa!

Torej, kako posluša Richard: sledi spletnim pogovorom in komentarjem, pozorno posluša na sestankih in sprašuje zaposlene, ki so na prvi boji črti (npr. prodajalce).

2. Naj bo preprosto

Si želite narediti nekaj povsem drugačnega, želite biti pionirji na svojem področju? Nihče ni rekel, da mora drugačno biti zapleteno. Drugačne stvari so velikokrat zelo preproste.

Bodite osredotočeni na inovacije, vendar ne poskušajte ponovno odkriti tople vode.

3. Bodite ponosni na to, kar delate

Zapomnite si, vaši zaposleni so največji oglaševalci vašega podjetja. V kolikor bodo ti zadovoljni in ponosni, da so del vaše ekipe, ste na zelo dobri poti do uspeha.

4. Zabavajte se in uspeh bo sledil

V kolikor ne uživate v tem, kar delate in se pri tem ne zabavate, potem delate nekaj narobe. V kolikor se zjutraj komaj spravite iz postelje in vidite vaš posel kot nujno opravilo, potem je čas, da izberete drugo pot.

Zabavajte se in uživajte v tem, kar delate, na tak način boste okoli sebe ustvarili pozitivno in inovativno klimo. Nasmeh in dobra šala lahko polepšata še tako naporen dan!

5. V koš z vsem skupaj in začnite ponovno

Ste podjetnik in vam vaš prvi posel ni uspel? Nič zato! Dobrodošli v klubu.

Vsak uspešen podjetnik je že doživel nekaj porazov – najbolj pomembno je, kaj se boste iz teh porazov naučili.

Vir: wikipedia.org/wiki/Richard_Branson in greateribm.wordpress.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje