Richard Branson: Soočite se s svojimi strahovi

Richard Branson je podjetnik rojen 1950 v Veliki Britaniji, najbolj znan, kot ustanovitelj Virgin Gropu z več kot 400 podjetij. V poslovni svet je vstopil že pri rosnih 16-ih letih z revijo Student. Danes uspešen podjetnik rad deli nasvete mladim podjetnikom.
Richard Branson: Soočite se s svojimi strahovi

Richard Branson: soočite se s svojimi strahovi. (Vir slike: wikipedia.org)

V nadaljevanju si preberite njegovo mnenje o soočanju s strahovi.

Podati se v podjetništvo zahteva posebne vrste pogum, saj se je potrebno soočiti z veliko negotovostjo odprtja in vzdrževanja podjetja. Zmožnost prepoznati lastne strahove in se na podlagi tega odločiti kako nadaljevati, lahko predstavlja razliko med uspehom in propadom podjetja. Richard Branson je mnenja, da soočanje in premagovanje strahov ter fobij zelo dobro vpliva na posel. To je pomembno predvsem zato, ker boste sposobni ločiti med neutemeljenim strahom in čisto utemeljenim alarmom.

Vsakdo ima svoje fobije, vendar so številne raziskave pokazale, da ima največ ljudi fobijo pred letenjem z letalom, plavanjem in javnim nastopanjem.

Ne glede na to, kakšno fobijo imate vi, Richard Branson je mnenja, da jo boste odpravili oz. omilili z vajo. Tudi sam se je nekdaj bal javnega nastopanja, vendar je ta strah z leti in vajo zbledel.

Prvič se je Richard Branson s strahom pred javnim nastopanjem moral soočiti, ko je postal obraz svoje nove letalske družbe. Takrat je prejel najboljši nasvet: „Ko morate javno nastopati, si predstavljate, da ste v dnevni sobi in se pogovarjate z nekom.”

Glede javnega nastopanja je nekdaj Richard Branson upošteval standarde, vendar si je čez čas nastop prilagodil. Ne drži se več pravila 25 minutnega govora, ki mu sledijo vprašanja občinstva, temveč poizkuša odgovarjati na vprašanja sproti. Tak način predstavitve je zanj manj stresen (saj mu ni treba pripravljati 25 minutnega govora), za občinstvo pa je tovrstna struktura predstavitve bolj zanimiva, saj lahko sprašujejo o zadevah, ki jih zanimajo in jim ni treba poslušati pol ure govora o stvareh, ki jih ne zanimajo.

Richard Branson se strinja s Franklinom D. Rooseveltom: “Strah je edina stvar, ki se je moramo bati.” Poleg tega dodaja, da skrivanje pred strahovi le-te zgolj ojača – zato si naredite seznam fobij in se z njimi soočite. Presenečeni boste nad tem, kaj vse lahko dosežete!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje