BLOG MARKETING DELAVNICA

Richard Branson: Soočite se s svojimi strahovi

Richard Branson je podjetnik rojen 1950 v Veliki Britaniji, najbolj znan, kot ustanovitelj Virgin Gropu z več kot 400 podjetij. V poslovni svet je vstopil že pri rosnih 16-ih letih z revijo Student. Danes uspešen podjetnik rad deli nasvete mladim podjetnikom.
Richard Branson: Soočite se s svojimi strahovi

Richard Branson: soočite se s svojimi strahovi. (Vir slike: wikipedia.org)

V nadaljevanju si preberite njegovo mnenje o soočanju s strahovi.

Podati se v podjetništvo zahteva posebne vrste pogum, saj se je potrebno soočiti z veliko negotovostjo odprtja in vzdrževanja podjetja. Zmožnost prepoznati lastne strahove in se na podlagi tega odločiti kako nadaljevati, lahko predstavlja razliko med uspehom in propadom podjetja. Richard Branson je mnenja, da soočanje in premagovanje strahov ter fobij zelo dobro vpliva na posel. To je pomembno predvsem zato, ker boste sposobni ločiti med neutemeljenim strahom in čisto utemeljenim alarmom.

Vsakdo ima svoje fobije, vendar so številne raziskave pokazale, da ima največ ljudi fobijo pred letenjem z letalom, plavanjem in javnim nastopanjem.

Ne glede na to, kakšno fobijo imate vi, Richard Branson je mnenja, da jo boste odpravili oz. omilili z vajo. Tudi sam se je nekdaj bal javnega nastopanja, vendar je ta strah z leti in vajo zbledel.

Prvič se je Richard Branson s strahom pred javnim nastopanjem moral soočiti, ko je postal obraz svoje nove letalske družbe. Takrat je prejel najboljši nasvet: „Ko morate javno nastopati, si predstavljate, da ste v dnevni sobi in se pogovarjate z nekom.”

Glede javnega nastopanja je nekdaj Richard Branson upošteval standarde, vendar si je čez čas nastop prilagodil. Ne drži se več pravila 25 minutnega govora, ki mu sledijo vprašanja občinstva, temveč poizkuša odgovarjati na vprašanja sproti. Tak način predstavitve je zanj manj stresen (saj mu ni treba pripravljati 25 minutnega govora), za občinstvo pa je tovrstna struktura predstavitve bolj zanimiva, saj lahko sprašujejo o zadevah, ki jih zanimajo in jim ni treba poslušati pol ure govora o stvareh, ki jih ne zanimajo.

Richard Branson se strinja s Franklinom D. Rooseveltom: “Strah je edina stvar, ki se je moramo bati.” Poleg tega dodaja, da skrivanje pred strahovi le-te zgolj ojača – zato si naredite seznam fobij in se z njimi soočite. Presenečeni boste nad tem, kaj vse lahko dosežete!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje