Richard Branson: Življenjske lekcije moje mame

Uspešen britanski podjetnik rad deli svoje mnenje in nasvete podjetnikom začetnikom. Tokrat se je odločil razkriti nekaj življenjskih lekcij svoje mame, za katere meni, da bodo prav prišle podjetnikom, ki so šele na začetku svoje poti.

»Velikokrat me novinarji ali kolegi vprašajo, kdo je imel največji vpliv na moj poslovni uspeh. Kot večina ljudi odgovorim: moja mama, « pravi Richard Branson.

Od vseh lekcij, ki so mu bile dane z mamine strani, po Richardovem mnenju najbolj izstopa naslednjih pet.

1. Brez obžalovanja

Veliko podjetnikov neverjetno veliko časa nameni kesanju za pretekle napake in poraze, namesto da bi svojo energijo usmerili v nove projekte. »Mama me je naučila, naj se nikoli ne oziram v preteklost v obžalovanju,« se spominja Richard.

Richardova družina nekdaj ni imela veliko denarja. Podjetnik je kot majhen opazoval, kako je mama vedno našla kakšen donosen projekt (večinoma je šlo za prodajo ročnih del) – v kolikor se en izdelek ni prodajal, je hitro pričela s prodajo drugega.

2. Naučite se vprašati za nasvet, prositi za pomoč in preživeti

Ko je bil Richard star približno 3 leta, ga je mama nagnala iz avta skoraj 5 kilometrov pred domom. Za takšno potezo se je odločila, ker ga je kaznovala za njegovo obnašanje, hkrati pa ga je naučila lekcije o preživetju – ko se izgubiš, naj te ne bo sram vprašati za nasvet ali prositi za pomoč.

3. Timsko delo in nesebičnost

V Richardovi družini se je že od nekdaj cenilo skupinsko delo: delo na vrtu, priprava obrokov in pospravljanje. Mama je Richarda in obe njegovi sestri naučila trdega dela, ki je še danes ena izmed Richardovih ključnih značilnosti.

»Kadar smo se želeli izmuzniti delu, nam je mama razložila, kako sebično je to, saj bo zaradi tega trpela celotna družina,« se spominja danes uspešen podjetnik.

Se tudi vi podajate na podjetniško pot? Priporočamo vam, da si preberete: Ustanovitev in registracija podjetja

4. Vedno stojte trdno na tleh

Ko postanete uspešni in prepoznavni, se vam lahko kaj hitro zgodi, da vas uspeh zavede. Skozi vsa leta je mama Richardu pomagala ostati na trdnih tleh. »Malokrat me je pohvalila v javnosti, vendar me je kljub temu neprestano spodbujala, pravi Richard.

5. Vsak dan prinaša novo priložnost, da dosežete nekaj novega

Vsak dan morate gledati kot na priložnost, da ustvarite nekaj novega, dosežete nekaj velikega ali naredite nekaj zabavnega. Richard povzame: »Moja mama vedno gleda v prihodnost in je osredotočena na dobre stvari in izboljšanje. Temu sledim tudi sam. Vsak dan.«

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje