Rok za poročanje o kadrovskih štipendijah je 15. april!

Vse pravne osebe v Republiki Sloveniji, ki štipendirajo dijake in študente na podlagi podeljenih kadrovskih štipendij, ki niso sofinancirane s strani države, regijskih razvojnih agencij ali občin, morajo na AJPES do 15. aprila predložiti podatke za raziskovanje.
Napovednik podjetniških dogodkov

Napovednik podjetniških dogodkov (Vir slike: Freeimages.com)

Statistični urad Republike Slovenije vsako leto izvaja raziskovanje o štipendiranju dijakov in študentov z namenom pridobiti podatke o obsegu in sistemu štipendiranja v Republiki Sloveniji. Na ta način spremlja stanje na področju štipendiranja za tekoče in nadaljnje kreiranje politik na tem področju.

Vse pravne osebe v Republiki Sloveniji, ki štipendirajo dijake in študente na podlagi podeljenih kadrovskih štipendij, ki jih ne sofinancirajo država ali regijske razvojne agencije oz. občine, ter na podlagi podeljenih štipendij iz drugih štipendijskih skladov, morajo sporočiti podatke za raziskovanje o štipendiranju dijakov in študentov. 

Ali vaše podjetje že nudi kadrovske štipendije?

Podatke o preostalih vrstah štipendij: državnih, Zoisovih in sofinanciranih kadrovskih Statistični urad pridobi iz drugih virov, predvsem iz informacijskega sistema štipendiranja, ki ga v skladu z določbami Zakona o štipendiranju vodi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Poročanje podatkov o izplačanih štipendijah bo potekalo v elektronski obliki na portalu AJPES, in sicer do 15. aprila 2014.

Vir: AJPES

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje