Rok za prijavo na “Tvoja prva zaposlitev EURES” do januarja 2017

Avtor — 23.07.2015
"Tvoja prva zaposlitev EURES" je projekt Evropske komisije, ki preko finančnih spodbud 1.800 mladim pomaga pri iskanju zaposlitve v drugi državi članici EU, na Norveškem ali Islandiji. Spodbude so namenjene tudi slovenskim delodajalcem. Rok za oddajo prijav je januar 2017.
Rok za prijavo na "Tvoja prva zaposlitev EURES" do januarja 2017

Tvoja prva zaposlitev EURES (Vir slike: bigstockphoto.com)

Nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES (Your first EURES job – YfEj) je švedski zavod za zaposlovanje, kot partner v projektu pa se mu je pridružil Zavod RS za zaposlovanje.

V projektu Tvoja prva zaposlitev EURES lahko sodelujejo tako mladi iskalci zaposlitve v starosti od 18 do 35 let, ki se želijo zaposliti v drugi državi EU, na Norveškem ali Islandiji kot tudi delodajalci iz omenjenega območja.

Mladi iskalci zaposlitve lahko pridobijo naslednje finančne podpore, ki olajšajo preselitev in začetek zaposlitve v drugi državi: potne stroške za zaposlitveni razgovor, stroške selitve ob zaposlitvi, stroške priznavanja izobrazbe, stroške jezikovnega tečaja, stroške selitve za mlade s posebnimi potrebami.

  • Finančna podpora za selitvene stroške znaša od 635 evrov do 1.270 evrov, odvisno od države zaposlitve (za mlade s posebnimi potrebami pa do 500 evrov).
  • Finančno podporo za priznavanje izobrazbe ali poklicnih kvalifikacij se lahko uveljavlja v višini dejansko prijavljenih stroškov, ki ne smejo presegati 1.000 evrov.
  • Finančno podporo za jezikovno usposabljanje se lahko uveljavlja v višini dejansko prijavljenih stroškov, ki ne smejo presegati 1.270 evrov.

Ravno tako lahko v projektu Tvoja prva zaposlitev EURES sodelujejo mala in srednje velika podjetja, ki želijo zaposliti mladega iskalca zaposlitve (v starosti od 18 do 35 let) iz druge države EU, Norveške ali Islandije.

Na podlagi predložene vloge lahko podjetja pridobijo finančno podporo za uvajanje v delo, jezikovni tečaj ter administrativno in namestitveno podporo kandidatu. Na ta način je olajšano vključevanje mladega iskalca zaposlitve iz druge države v svoje delovno okolje.

Finančna podpora slovenskemu delodajalcu za zaposlenega kandidata znaša:

  • 660 evrov za osnovno uvajanje ali
  • 825 evrov za obširno uvajanje.

EURES Slovenija, ki deluje v okviru Zavoda RS za zaposlovanje, že od leta 2012 sodeluje z različnimi partnerji in tudi kot samostojni nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES. V tem času se je v okviru omenjenega projekta v drugi državi članici EU zaposlilo 173 slovenskih državljanov.

Vir: ZRSZ

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje