S Časovno banko do brezplačnih storitev

Pred kratkim je v Sloveniji zaživel projekt Časovna banka, ki omogoča brezplačno izmenjavo storitev po modelu barterja. S prijavo na spletni strani lahko tako v zameno za svojo ponudbo do brezplačnih storitev pridejo tudi podjetniki.
S Časovno banko do brezplačnih storitev

Prihranite z izmenjavo storitev. (Vir: businessethos.com)

Člani Časovne banke Slovenije si med seboj storitve izmenjujejo glede na opravljene ure in ne za denar. Vsaka vložena ura se v banki zabeleži, ponudnik pa v zameno dobi uro storitve, ki jo potrebuje sam.

Ideja prihaja s strani študentov različnih fakultet, ki so pod mentorstvom bivšega ministra za šolstvo Slavka Gabra ustanovili spletni portal www.casovnabanka.si, ki omogoča izmenjavo dela med uporabniki. Uporabniki se na portal registrirajo in oddajo svojo ponudbo ali povpraševanje po storitvi, na njihovem računu pa se beležijo ure za opravljene storitve, katere lahko zamenjajo za storitve, ki jih potrebujejo sami. Včlaniti se je mogoče tudi prek večih info točk.

Tak pristop je idealen za krizne čase, ko se ljudje zaradi pomanjkanja sredstev ali izgube zaposlitve zatekajo k drugačnim rešitvam.

 

Vir: Mladina

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje