S crowdfundingom do investitorjev: pametna čelada Skully prejela dodatnih 1,5 milijona dolarjev

Poleti 2014 smo lahko na Indiegogu spremljali izjemno kampanjo zbiranja denarnih sredstev, ki je obnorela motoristični svet. Pametna čelada Skully je tedaj s crowdfundingom zbrala skoraj 2,5 milijona dolarjev, kar je vzbudilo zanimanje investitorjev.
S crowdfundingom do investitorjev: pametna čelada Skully prejela dodatnih 1,5 milijona dolarjev

S crowdfundingom do investitorjev: pametna čelada Skully prejela dodatnih 1,5 milijona dolarjev (Vir slike: skullysystems.com)

Projekt bratov Mitchella in Marcusa Wellerja je namreč pravkar prejel novo angelsko investicijo v višini 1,53 milijona dolarjev

To pa ni prva večja investicija za mlada podjetnika. Od dne, ko se je pametna čelada Skully predstavila na platformi za množično financiranje Indiegogo, pa do danes, se je namreč skupni zbrani znesek ustavil pri 5,8 milijonih dolarjev, vključujoč prednaročila preko crowdfundinga v višini 2,5 milijona dolarjev ter nekaj angelskih investicij, med njimi tudi zadnjo v višini 1,53 milijona dolarjev.

Ciljala na 250 tisoč, domov odnesla 10-krat večji znesek

Podjetnika Mitchell in Marcus sta sprva nameravala zbrati precej manjši znesek. Ciljala sta na 250 tisoč dolarjev, a navdušeni podporniki so omenjeno vsoto zbrali v borih 8 minutah!

Do konca spletne kampanje sta podjetnika domov odnesla skoraj 10-krat višji znesek od zastavljenega in se tako vpisala v zgodovino platforme Indiegogo s četrtim najbolje financiranim projektom. Podprlo ju je skoraj 2 tisoč motorističnih navdušencev. A vse kaže na to, da se je za projekt Skully tedaj šele pričela strma pot navzgor. Crowdfunding jima je omogočil, da se predstavita pred javnostjo in tudi pred investitorji!

(Vir slike: skullysystems.com)

Skully – naj inovacija leta 2014

Pametna čelada Skully je zaenkrat navdušila vsakogar, ki jo je preizkusil. Pri reviji CNN so jo celo označili za najboljšo inovacijo leta 2014.

In kaj je tisto, kar Skully ločuje od preostalih čelad? Skully odlikujejo številne edinstvene lastnosti: čelada z uporabnikom komunicira preko Googlovega operacijskega sistema Android, njene glavne prednosti pa so uporaba transparentnega prikazovalnika običajnega vidnega polja (ang. Heads up display), širokokotna kamera na zadnjem koncu, ki skrbi za pogled nazaj, in GPS navigacija.

Vse to je namenjeno predvsem izboljšavi varnosti motoristov, ki na cesti veljajo za najšibkejše udeležence v prometu, ter za večji užitek pri vožnji.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Predavanje: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Predavanje: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Predavanje: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje