S crowdfundingom do investitorjev: pametna čelada Skully prejela dodatnih 1,5 milijona dolarjev

Poleti 2014 smo lahko na Indiegogu spremljali izjemno kampanjo zbiranja denarnih sredstev, ki je obnorela motoristični svet. Pametna čelada Skully je tedaj s crowdfundingom zbrala skoraj 2,5 milijona dolarjev, kar je vzbudilo zanimanje investitorjev.
S crowdfundingom do investitorjev: pametna čelada Skully prejela dodatnih 1,5 milijona dolarjev

S crowdfundingom do investitorjev: pametna čelada Skully prejela dodatnih 1,5 milijona dolarjev (Vir slike: skullysystems.com)

Projekt bratov Mitchella in Marcusa Wellerja je namreč pravkar prejel novo angelsko investicijo v višini 1,53 milijona dolarjev

To pa ni prva večja investicija za mlada podjetnika. Od dne, ko se je pametna čelada Skully predstavila na platformi za množično financiranje Indiegogo, pa do danes, se je namreč skupni zbrani znesek ustavil pri 5,8 milijonih dolarjev, vključujoč prednaročila preko crowdfundinga v višini 2,5 milijona dolarjev ter nekaj angelskih investicij, med njimi tudi zadnjo v višini 1,53 milijona dolarjev.

Ciljala na 250 tisoč, domov odnesla 10-krat večji znesek

Podjetnika Mitchell in Marcus sta sprva nameravala zbrati precej manjši znesek. Ciljala sta na 250 tisoč dolarjev, a navdušeni podporniki so omenjeno vsoto zbrali v borih 8 minutah!

Do konca spletne kampanje sta podjetnika domov odnesla skoraj 10-krat višji znesek od zastavljenega in se tako vpisala v zgodovino platforme Indiegogo s četrtim najbolje financiranim projektom. Podprlo ju je skoraj 2 tisoč motorističnih navdušencev. A vse kaže na to, da se je za projekt Skully tedaj šele pričela strma pot navzgor. Crowdfunding jima je omogočil, da se predstavita pred javnostjo in tudi pred investitorji!

(Vir slike: skullysystems.com)

Skully – naj inovacija leta 2014

Pametna čelada Skully je zaenkrat navdušila vsakogar, ki jo je preizkusil. Pri reviji CNN so jo celo označili za najboljšo inovacijo leta 2014.

In kaj je tisto, kar Skully ločuje od preostalih čelad? Skully odlikujejo številne edinstvene lastnosti: čelada z uporabnikom komunicira preko Googlovega operacijskega sistema Android, njene glavne prednosti pa so uporaba transparentnega prikazovalnika običajnega vidnega polja (ang. Heads up display), širokokotna kamera na zadnjem koncu, ki skrbi za pogled nazaj, in GPS navigacija.

Vse to je namenjeno predvsem izboljšavi varnosti motoristov, ki na cesti veljajo za najšibkejše udeležence v prometu, ter za večji užitek pri vožnji.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje